Jandarma'dan İstanbul'a mobil karakol

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı vatandaşlara yerinde kolluk hizmeti sunulması amacıyla "Mobil Jandarma Karakolu" hazırladı.

Jandarma'dan İstanbul'a mobil karakol
Jandarma'dan İstanbul'a mobil karakol
GİRİŞ 21.11.2014 19:28 GÜNCELLEME 21.11.2014 19:28

2 mobil karakol bugün hizmete girdi. Mobil karakollarda ihbarlara en kısa sürede ve en doğru yoldan ulaşabilmek için nevigasyon cihazı bulunuyor. Kimlik ve araç sorgusu yapabilen, harekat merkezine eş zamanlı yer ve konum gönderebilen, adli olaylarda ve olay yerinde, vatandaşların karakola gitmesine gerek kalmadan, adli evrakların düzenlenmesini sağlayan bir dizüstü bilgisayar da bulunuyor.

Araçta biri içte, ikisi ön ve arkada olmak üzere toplam 3 kamera yeralıyor. Kamera görüntülerini anlık harekat merkezine aktarabilen, hafıza kartına depolayan kamera kayıt cihazı, görüntülerin izlenebileceği 17 inçlik LCD ekranın yer aldığı araçta, personelin evrak düzenlerken kullanabileceği 2 katlanabilir sehpa ve üzerlerinde de evrakların konulduğu cepler yer alıyor.

Aracın orta bölümünde kendi etrafında dönebilen, arka bölümde ise personelin uzun görevlerde kullanabileceği çift kişilik yatak haline gelebilen koltuk, bunun altında kilitli çekmeceler, personelin kullanabileceği mini buzdolabı, klozet, lavabo, 50 litrelik temiz su tankı, dolap ve jeneratör yer alıyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Alçakça anlaşmayı duyurdu!