Nijerya'da Boko Haram'a yönelik operasyon

Ordu, Adamawa eyaletindeki 3 kentin militanlardan temizlendiğini açıkladı

Nijerya'da Boko Haram'a yönelik operasyon
Nijerya'da Boko Haram'a yönelik operasyon
GİRİŞ 21.11.2014 22:30 GÜNCELLEME 21.11.2014 22:30

Nijerya ordusu, kuzeydoğudaki Adamawa eyaletindeki 3 kentin Boko Haram militanlarından temizlendiğini duyurdu.

Ordudan yapılan açıklamada, askerlerin militanların olası saldırılarına karşı Garkida, Gombi, Pella, Hong, Fachi ve Duma kentlerinden devriye gezdiği belirtilerek, Gombi, Pella ve Hong kentlerinin örgüt üyelerinden temizlendiğini kaydetti.

Militanların bölgelerden kaçarken bıraktıkları silahların yanısıra bilgisayar, telefon, projektör gibi malzemelere de el konulduğu ifade edilen açıklamada, çatışmalarda 2 askerin öldüğü, 5'inin de yaralandığı bildirildi.

Boko Haram, son dönemlerde kuzeydoğudaki Borno, Yobe ve Adamawa eyaletlerine saldırılarını yoğunlaştırmış ve bazı bölgeleri kontrol altına alması üzerine ordu ve bölge halkı işbirliğinde militanlara yönelik operasyonlara hız verilmişti.

Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram'ın, 2009'da lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından başlattığı kitlesel şiddet eylemlerinde on binlerce kişi yaşamını yitirmiş, milyonlarca kişi yerlerinden olmuştu.

Yaklaşık 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'nın kuzeyinde faaliyet gösteren Boko Haram, geçen ay bazı kentleri kontrolü altına almış ve söz konusu bölgelerde "halifelik" ilan etmişti.

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno, Yobe ve Adamawa eyaletlerinde 5 yıldır şiddet eylemleri düzenleyen Boko Haram'ın son 6 ayda düzenlediği saldırılarda, güvenlik görevlileri dahil 2 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler