Dünya rekortmeni Ercümen, öğrencilerle buluştu

Serbest dalışta dünya rekortmeni Şahika Ercümen, Ağrı'da Balık Gölü'nde gerçekleştirdiği dalışın ardından öğrencilerle biraraya geldi

Dünya rekortmeni Ercümen, öğrencilerle buluştu
Dünya rekortmeni Ercümen, öğrencilerle buluştu
GİRİŞ 21.11.2014 23:24 GÜNCELLEME 21.11.2014 23:24

Serbest dalışta dünya rekortmeni Şahika Ercümen, Ağrı'da öğrencilerle buluştu.

Türkiye'nin en yüksek göllerinden Balık Gölü'nde gerçekleştirdiği keşif dalışının ardından Taşlıçay Kültür Merkezi'nde öğrencilerle bir araya gelen Ercümen, spora başlama öyküsünü anlattı, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Dalış sporları hakkında çeşitli slaytların da gösterildiği programda Ercümen, Avusturya'da 110 metre buz altında giderek kırdığı dünya rekorunu öğrencilere slayt eşliğinde anlattı.

Taşlıçay Kaymakamı Ejder Demir ise Milli sporcumuz Şahika Ercümen'e, ekibine ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünlerinden Prof. Dr. Mustafa Sarı'ya, Ağrı'nın keşfedilmeyi bekleyen Balık Gölü'nün tanıtımına sundukları katkılarından dolayı teşekkür etti.

Balık Gölü dünyanın en yüksek rakımında canlı yaşayan nadir göllerinden biri olduğunu, fakat pek bilinmediğini anımsatan Demir, "Bu bizim hazinemiz, bu hazineyi insanlara açmamız gerekiyor. Bu hazineyi açma adına inşallah bugün ilk adım olur. Bunun devamını getireceğimize inanıyorum. Bu ekipten de bizlere katkı vermelerini istirham ediyorum. İnşallah Ağrı'nın ve Taşlıçay'ın bu güzel turizm hizmetleriyle anılmasına vesile oluruz" ifadelerini kullandı.

Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar