TCDD'nin özelleştirilmemesi için Ankara'ya yürüyorlar

Van'dan Ankara'ya gitmek üzere yürüyüşe geçen BTS üyeleri Kayseri'ye ulaştı

TCDD'nin özelleştirilmemesi için Ankara'ya yürüyorlar
TCDD'nin özelleştirilmemesi için Ankara'ya yürüyorlar
GİRİŞ 22.11.2014 12:50 GÜNCELLEME 22.11.2014 12:50

TCDD'nin özelleştirilmemesi için Van'dan Ankara'ya yürüyen Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri Kayseri'ye geldi.

Kayseri Tren Garına gelen grubu çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri karşıladı. Gruptakiler burada slogan atarak TCDD'nin özelleştirilme çalışmalarını protesto etti.

Grup adına basın açıklaması yapan BTS Genel Mali Sekreteri Erdal Uysal, personelin emekliliğe sevk edilmesi amacıyla yapılan düzenlemelerle yüzlerce personelin emekli olduğunu savundu.

Yapılan düzenlemeleri protesto etmek için 17 Kasım'da Van'dan yola çıktılarını ve seslerini duyurmak için yürüyüşlerinin Ankara'da sona ereceğini belirten Uysal, Türkiye demiryolu ulaştırmasının serbestleştirilmesi hakkındaki yasanın yürürlüğe girmesiyle TCDD'nin 158 yıllık kurumsal işleyişinin bir kenara bırakıldığını öne sürdü.

Uysal, 1995'te başlayan ve demiryollarının yeniden yapılandırılması kapsamında bugüne kadar çalışan sayısının yüzde 35 azaltıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Gelinen süreç önümüzdeki dönemin pek çok açıdan daha da sıkıntılı olacağı, çalışma koşullarıyla ilgili pek çok sorun yaşanacağı, kazanılmış hakların zarar göreceği bir süreç olacaktır. Bu nedenle bizler tüm bu gerçekler ışığında, içinde bulunduğumuz olumsuz koşullarla ilgili olarak kamuoyu oluşturmak, toplumu bilgilendirmek ve tepkimizi göstermek amacıyla 'demiryollarının özelleştirilme uygulamalarına karşı yürüyoruz' adı altında bu yürüyüş kararını aldık."

Grup, açıklamanın ardından Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kayseri Şubesine geçti. Bir süre Kayseri'de bekleyecek eylemcilerin yürüyüşlerini devam ettirmek üzere Ankara'ya hareket edecekleri öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!