Ordu’daki etkili sağanak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: "En büyük tesellimiz can ve ciddi mal kaybımızın olmaması"

Ordu’daki etkili sağanak
Ordu’daki etkili sağanak
GİRİŞ 22.11.2014 15:37 GÜNCELLEME 22.11.2014 15:37

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa ilçesinde etkili olan sağanak sonrası su altında kalan ilçe jandarma komutanlığı, bazı okullar, iş yerleri ile evlerin bulunduğu bölgede inceleme yaptı.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ile sağanağın etkili olduğu yerlerde incelemelerde bulunan Yılmaz, görevlilerden bilgi aldı.

Daha sonra ilçenin ortasından geçen ve yağış nedeniyle su seviyesi yükselen Elekçi Irmağı'nı inceleyen Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağanaktan etkilenen ilçe halkına "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Yağışın etkisini artırmasının ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin sahaya inerek çalışmalarına başladığını söyleyen Yılmaz, "En büyük tesellimiz can ve ciddi mal kaybımızın olmaması" dedi.

Sağanak nedeniyle ilçede sadece su baskınları ve dere taşkınlarının meydana geldiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yağmurun önümüzdeki saatlerde durmasını bekliyoruz. Ondan sonra hasat tespitine başlayacağız ancak yağmur durmadığı takdirde endişe içerisindeyiz. İnşallah daha büyük sorun olmadan bu süreci atlamış olacağız. Vatandaşlarımız rahat olsun, başta OSKİ ekiplerimiz ve itfaiye ekiplerimiz olmak üzere ilgili birimlerimiz görevinin başında."

Ünye ilçesin de yağıştan etkilendi

Öte yandan sağanak Ünye ilçesinde de etkili oldu.

Yağış sonucu Tabakhane Deresi'nin su seviyesi yükseldi, ilçedeki bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Ünye Çimento Fabrikası, Ünye Tekstil ve Kavaklar mevkisinde de dere taşması ve kanal tıkanmalarından dolayı kısmi su baskınları meydana geldi. Belediye ekipleri su baskınları nedeniyle çalışma başlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor