DBP Eş Genel Başkanı Yüksek:

"Türkiye'de demokratik bir süreç işleterek, bundan sonra hiçbir insanın burnu kanamadan sorunun demokratik temelde çözümü için mücadelemizi derinleştirerek sürdüreceğiz"

DBP Eş Genel Başkanı Yüksek:
DBP Eş Genel Başkanı Yüksek:
GİRİŞ 22.11.2014 15:38 GÜNCELLEME 22.11.2014 15:38

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "Türkiye'de demokratik bir süreç işleterek, bundan sonra hiçbir insanın burnu kanamadan sorunun demokratik temelde çözümü için mücadelemizi derinleştirerek sürdüreceğiz" dedi.

Kayapınar Spor Salonu'nda düzenlenen DBP Diyarbakır İl Kongresi'nde konuşan Yüksek, Kürt sorununun çözümünü Türkiye'nin bütünlüğü içerisinde aradıklarını söyledi.

"Demokrasi devletin değil toplumun işidir" diyen Yüksek, "Türkiye'de demokratik bir süreç işleterek, bundan sonra hiçbir insanın burnu kanamadan sorunun demokratik temelde çözümü için mücadelemizi derinleştirerek sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Yüksek, bu mücadeleyi kimsenin kişisel ve yanlış yaklaşımlarına kurban etmeyeceklerini ileri sürerek şöyle dedi:

"Bugüne kadar kim yanlış ve eksik bir yaklaşım içerisinde ise yeni döneme ilişkin yaklaşımını ve katılımını yeniden belirlemesi gerekiyor. İran ve Ortadoğu'daki her ülkenin istihbaratı Türkiye'de cirit atıyor. Demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümünü istemeyen onlarca güç var. Türkiye'nin içinde ve dışında odaklar var. Bu süreci geciktirmek ülkeyi krize ve kaosa götürmektir."

Kongrede, İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın mesajını yeğeni Dilek Öcalan okudu.

Tek liste ile gidilen seçimde, DBP İl Eş Başkanlığına Ali Şimşek ve Hafize İpek seçildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü