"Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi"

Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen projenin Marmara etabı, Sakarya'da düzenlenen şenlikle tamamlandı

"Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi"
"Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi"
GİRİŞ 22.11.2014 15:58 GÜNCELLEME 22.11.2014 15:58

İdareci ve Bürokratlar Birliğince hazırlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen "Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi"nin Marmara etabı, Sakarya'da düzenlenen şenlikle tamamlandı.

Sakarya Spor Salonu'nda düzenlenen şenlikte konuşan İdareci ve Bürokratlar Birliği Başkanı Yücel Can, gelenek ve göreneklerin toplumları ayakta tutan en önemli şey olduğunu söyledi.

Bunun en güzel örneğinin Osmanlı ve Selçuklu'da olduğuna işaret eden Can, "Çocuklarımız maalesef tiner, sigara, uhu, bali, bonzai ve bununla birlikte terör kurbanı olmaktadır. O nedenle enerjisini oynayarak, hoplayarak, muhabbetle harcayan gençliğe yönelik farkındalık oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu da çocukların gençliklerinde oynadıkları oyunların farkında olmadığını vurgulayarak, etkinliğin bu güzel oyunların unutulmaması açısından çok önemli olduğunu anlattı.

Artvin Halk Oyunları Grubu'nun gösteri sunduğu etkinlikte halat çekme, yakar top, mendil kapmaca, yağ satarım-bal satarım, istop ve yumurta oyunu ile çuval yarışı yapıldı.

İlginç görüntülerin yaşandığı şenlikte, minik çocuklar neşeli dakikalar geçirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...