AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, Mardin'de

Şentop: "İnançlarımıza, ideallerimize, dinimize, dünya görüşümüze aykırı olan bütün töreler ayakların altına alınması gerekir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, Mardin'de
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, Mardin'de
GİRİŞ 22.11.2014 16:47 GÜNCELLEME 22.11.2014 16:47

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, kan davalarına ilişkin "İnançlarımıza, ideallerimize, dinimize dünya görüşümüze aykırı olan bütün töreler ayakların altına alınması gerekir" dedi.

Şentop, Atatürk Kültür Merkezi'nde İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nca desteklenen ve Ortadoğu Halklarının Birliğini Koruma, Kalkındırma ve Strateji Araştırmalar Derneği'nce (OHAK-DER) yürütülen kan davasının nedenlerinin araştırıldığı "Kendini Öldürmek" projesinin tanıtım toplantısına katıldı.

Şentop, burada yaptığı konuşmada, bütün topluluklarda kan davasının çok önemli bir vaka olduğunu söyledi.

Kan davasının geçmiş yıllardan beri devam ettiğini, peygamberin veda hutbesinde de kan davasının kaldırıldığı ifadelerinin yer aldığını kaydeden Şentop, bütün toplumların buna önem vermesi gerektiğini belirtti.

Kan davalarında tesirin sadece öldürenler üzerinde olmadığını dile getiren Şentop, bunun çocuklar ve ailelerde kapanmaz yaralar açan bir tabloya dönüştüğünü bildirdi.

Şentop, şöyle konuştu:

"Bizim inancımızda da buna cevap verecek hiçbir yaklaşım yok. Sadece bir gelenek, töredir. Peygamber efendimizin dediği gibi; inançlarımıza, ideallerimize, dinimize dünya görüşümüze aykırı olan bütün töreler ayakların altına alınması gerekir. Bu konuda bir bilinci, duyarlılığı geliştirmek ve bir şuur oluşturmak lazım. Bir şuur halinde bir topluma yaymak ve bu töreyi ortadan kaldıracak bir anlayış zeminini oluşturmak gerekiyor."

OHAK-DER Başkanı Burhan Hedbi ise proje kapsamında belgesel film hazırladıklarını, filmin il ve ilçelerde lise öğrencilerine gösterileceğini aktardı.

Toplantıya, AK Parti Mardin Milletvekilleri Muammer Güler, Abdurrahim Akdağ, AK Parti Ankara Milletvekili ve Mardin İl Koordinatörü Nurdan Şanlı ve bölgenin kanaat önderleri ile davetliler katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor