Mahalleli, kum ocağı için sandığa gidecek

Buldan ilçesinde, yapımı devam eden Yenicekent iletim kanalında kullanılması için bir mahallede açılması planlanan kum ocağıyla ilgili kararı mahalle halkı sandıkta verecek

Mahalleli, kum ocağı için sandığa gidecek
Mahalleli, kum ocağı için sandığa gidecek
GİRİŞ 22.11.2014 16:50 GÜNCELLEME 22.11.2014 16:50

Güney ilçesinde yapımı devam eden Yenicekent İletim Kanalında kullanılmak amacıyla Buldan ilçesindeki bir mahallede açılması planlanan kum ocağıyla ilgili mahalle halkı sandığa gidecek.

Alınan bilgiye göre, ilçede yapımı süren Dımbazlar, Hasanbeyler Göletleri ile Cindere Barajı’ndan su sağlayacak Yenicekent iletim kanalının yapımında kullanılmak üzere gerekli olan kum, Doğan Mahallesi’ndeki hazineye ait arazide kurulacak kum ocağından karşılanması yönünde karar verildi. Kum ocağıyla ilgili gerekli işlemleri tamamlayan DSİ yetkilileri, işletme ruhsatı için Buldan Belediyesi'ne başvurdu.

Belediye meclisi "Üzüm üreticilerinin mağdur olmaması için kum ocağının Nisan sonu ile Eylül başı çalıştırılmaması, DSİ'nin kum çıkarma işlemini sadece Buldan'daki faaliyetleri amacıyla yapması ve çalışmaların tamamlanmasının ardından ocağı Buldan Belediyesine devretmesi" şartıyla Doğan Mahallesinde kum ocağı kurulmasını kabul etti.

Meclisin bu kararına tepki gösteren Doğan Mahallesi sakinleri ise kum ocağıyla ilgili mahallelinin karar vermesini talep etti. Bu talep üzerine, 23 Kasım pazar günü mahallede sandık kurularak kayıtlı sakinler arasında oylama yapılması kararlaştırıldı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, ilçelerinde kurulmak istenen gölet ve su iletim hatlarının yapımında gerekli olan kum ihtiyacının karşılanması amacıyla ocak açılması yönünde üzerilerinde baskı bulunduğunu savunarak, işletme ruhsatı için meclise gelen başvuruyu önce geri çevirdiklerini, tekrar gönderilmesi üzerine ise bazı ön koşullar getirerek izni verdiklerini söyledi. Mahallelinin bu izne tepkisiyle karşılaştıklarını kaydeden Gülbay, "En doğrusu bu konu ile ilgili vatandaşın kararı. Bunun için sandık koyup vatandaşımıza soracağız. Karar hangi yönde çıkarsa belediye olarak çıkan karara uyacağız" diye konuştu.

Mahalle Muhtarı Ahmet Boynikar ise mahallelerinde böyle bir işletmeye karşı olduklarını, bu ocağın açılmaması için mücadele edeceklerini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!