Almanya'da Türk genç kızın saldırıya uğraması

Almanya'da Sırp gençlerinin saldırısı sonucu beyin kanaması geçiren Tuğçe Albayrak için toplanan yaklaşık 500 kişi, düzenledikleri "sessiz eylemle" olayın meydana geldiği hazır yemek restoranını protesto etti.

Almanya'da Türk genç kızın saldırıya uğraması
Almanya'da Türk genç kızın saldırıya uğraması
GİRİŞ 22.11.2014 19:25 GÜNCELLEME 22.11.2014 19:25

Offenbach'taki bir restorandan arkadaşlarıyla çıktıkları sırada Sırp gençlerin saldırısı sonucu beyin kanaması geçiren 22 yaşındaki Tuğçe Albayrak'ın tedavisine Offenbach Hastanesi'nde devam ediliyor.

Sosyal medya yoluyla organize olan yaklaşık 500 kişi, olayın meydana geldiği restoranın önünde toplanarak "sessiz eylem" düzenledi. Eyleme, Hessen Eyaleti Milletvekili İsmail Tipi de katılarak destek verdi. Eylem esnasında, söz konusu restoran kapalı kaldı.

Eylemde Tuğçe'nin yaşadığı olaya ilişkin bilgilendirme metni dağıtılırken, genç kızın arkadaşları Tuğçe'nin anısına mum yaktı.

Ayrıca, Tuğçe'nin bayıldığı esnada arkadaşlarının ayıltmak için istediği suyu restoranın parayla satmak istemesi de protesto edildi. Tuğçe'nin yakınları, duruma tepki çekmek için restoranın bahçesinde yanında getirdikleri suları bardaklara doldurdu.

AA muhabirine açıklamada bulunan Tipi, çok sayıda insanın Tuğçe'ye destek olmak için bir araya geldiğini belirterek, "Buradan bir sessiz çığlık yükseliyor. Sadece Offenbach'a değil bütün Almanya'ya, bütün Avrupa'ya yükseliyor. Offenbach'tan yayılan sessiz çığlık belki bütün dünyaya yayılacak" dedi.

Tipi, Tuğçe Albayrak'ın dini ve toplumsal değerlerin yok olduğu bir dönemde hayatı pahasına yardıma muhtaç insanlara yardım ettiği için bir cesaret sembolü haline geldiğini ifade etti.

Söz konusu olayın toplumdaki insanları etkilediği gibi siyasi camiayı da etkilediğini aktaran Tipi, "Hessen Eyaleti'nde şu anda iktidarda olan bütün siyasiler, bakanlar ve başbakan da dahil Tuğçe'nin akıbetinden haberdarlar ve herkes büyük bir acıyı yüreklerinde hissediyor" şeklinde konuştu.

"Tuğçe’nin durumu çok ağır"

Aile adına gazetecilere açıklamada bulunan genç kızın eniştesi Murat Çapri ise doktorlarla sabah yaptıkları görüşmede Tuğçe’nin durumunun çok ağır oluğunu ve durumunda bir gelişme olmadığını öğrendiklerini kaydetti.

Tuğçe'nin tacizden kurtardığı Alman kızlara ilişkin herhangi bir bilgi alamadıklarını aktaran Çapri, "Aslında olayın patlak verdiği nokta orasıydı. Tuğçe yardımcı olmak için koştu ancak o insanlar halen ortada yok. Buradan da bir çağrı yapmak istiyorum: Lütfen hiçbir şeyden korkmanıza gerek yok. Tuğçe oraya size yardım etmeye geldi ve siz yoksunuz. Lütfen, en yakın polise gidin durumu anlatın" diye konuştu.

Protesto sebebiyle kapalı olan söz konusu restorandan yapılan açıklamada ise, dayanışma eylemini desteklemek amacıyla eylem süresince restoranı kapalı tuttukları belirtilerek, "McDonald's olarak geçen hafta sonu yaşanan bu vahşice saldırı yüzünden çok üzülüyoruz. Tuğçe'nin bir an önce iyileşmesini istiyor ve acil şifalar diliyoruz" denildi.

Offenbach'ta 15 Kasım'da arkadaşlarıyla yemek yediği restoranın tuvaletinde 3 Sırp genç tarafından taciz edilen 2 Alman genç kıza yardım ederek, onları kurtaran Tuğçe Albayrak, restorandan çıktığı sırada Sırp gençler tarafından darbedilmişti.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Albayrak'ın beyin kanaması geçirdiği tespit edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor