Kızılyıldız taraftarının öldürülmesi

Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız Telekom arasındaki basketbol maçında çıkan olayda hayatını kaybeden Sırbistan uyruklu Marko İvkoviç'in cenazesi Belgrad'a getirildi

Kızılyıldız taraftarının öldürülmesi
Kızılyıldız taraftarının öldürülmesi
GİRİŞ 22.11.2014 22:04 GÜNCELLEME 22.11.2014 22:04

THY Avrupa Basketbol Ligi'ndeki karşılaşmada hayatını kaybeden Sırbistan uyruklu Marko İvkoviç'in cenazesi Belgrad'a getirildi.

Ligde dün yapılan Galatasaray Liv Hospital-Kızılyıldız Telekom maçından önce çıkan olaylarda bıçaklanarak hayata veda eden İvkoviç'in cenazesi, THY'ye ait uçakla Belgrad'daki Nikola Tesla Havalimanı'na ulaştırıldı. Cenaze, Sırbistan Gençlik ve Spor Bakanı Vanya Udoviçiç tarafından karşılandıktan sonra İvkoviç ailesine teslim edildi. İvkoviç'in cenazesinin 24 Kasım Pazartesi toprağa verileceği öğrenildi.

Belgrad'daki Aziz Marko Kilisesi'nde Marko İvkoviç anısına tören düzenlendi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, İvkoviç için mum yakılıp dua edildi. Törene, Kızılyıldız Basketbol Kulübü Başkanı Neboyşa Çoviç ile Sportif Direktör Davor Ristoviç de katıldı.

Kızılyıldız taraftarı bir grup da Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği önünde kısa süreli eylem yaptı. Büyükelçilik önünde meşale yakan grup, Marko İvkoviç'un adını söyleyerek tezahüratta bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'