Edirne Yağlı Tohumlar Kooperatifi Olağan Kongresi

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Sezen: -"Trakya Birlik'in yağ fiyatına göre Türkiye'deki yağ fiyatları belirleniyor"

Edirne Yağlı Tohumlar Kooperatifi Olağan Kongresi
Edirne Yağlı Tohumlar Kooperatifi Olağan Kongresi
GİRİŞ 22.11.2014 23:01 GÜNCELLEME 22.11.2014 23:01

Edirne Yağlı Tohumlar Kooperatifinin olağan kongresinde başkanlığa yeniden Şafak Kırbiç seçildi.

Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen kongrede konuşan Kırbiç, kooperatifin bir kalkınma aracı olduğunu söyledi.

Kooperatifçiliğin temel ilkelerinden birinin ortağın kooperatife güven duyması olduğunu vurgulayan Kırbiç, "Kooperatifimiz yıllardır Trakya Birlik'e bağlı 48 kooperatif içinde en çok ürün alan yani birinci sırada ürün mübayasında bulunan konumdadır. Kurumu düşünmek zorundayız. Ortak sayımız düştü, doğrudur. Çiftçilikte yapısal değişim var. Kurumuna en fazla sahip çıkan ortak yapısı Edirne'dedir. Öte yandan, yağ piyasasında Trakya Birlik Türkiye'de ön plandadır. Çok şükür yağ da satılıyor" dedi.

Kongrede beyaz liste ile yarışan Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen de kurumun hayallerle yönetilmeyeceğini söyledi.

Göreve geldiği günden bu yana verilen bütün sözleri yerine getirdiğini aktaran Sezen, "Trakya Birlik öyle bir hale geldi ki 12 yıl önce 45 bin ton rafine yağ kapasitesi vardı, 45 bin ton rafine yağ üretip satıyordu. Bugün geldiği nokta ise şu an Trakya Birlik'in rafine üretim kapasitesi 165 bin ton. Sattığı yağda 125 ile 135 bin ton arasında değişiyor. Türkiye'de pazar lideri. Trakya Birlik'in yağ fiyatına göre Türkiye'deki yağ fiyatları belirleniyor" diye konuştu.

Kongrede bin 221 üye oy kullandı. Kırbiç yeşil listede 413, Sezen beyaz listede 381, Koray Uymaz sarı listede 346, Ercan Beyazkoç pembe listede 12 oy alırken, 1 oy boş ve 68 oy da geçersiz sayıldı.

Yeni yönetim kurulunda Kırbiç ile Mehmet Bülbül, Erdoğan Ere, Sedat Dallı, Ahmet Özgan ve Aygün Çanta yer aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."