Doğu'da kış

Kar yağışı nedeniyle Hakkari'de 10 köy ve 15 mezraya ulaşım sağlanamıyor

Doğu'da kış
Doğu'da kış
GİRİŞ 23.11.2014 10:36 GÜNCELLEME 23.11.2014 10:36

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı yaşamı da olumsuz etkiledi.

Gece saatlerinde özellikle yüksek kesimlerde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, birçok yerleşimde günün ilk ışıklarıyla yerini güneşe bıraktı.

Hakkari'de iki günden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle 10 köy ve 15 mezra yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışının etkisini yitirdiği bölgelerde yol açma çalışması başlattı.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkilileri, gece en düşük hava sıcaklığının Iğdır'da 4, Erzincan'da 2, Muş'ta 1, Van'da 0, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 6, Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bitlis ve Hakkari'de 2 derece olarak ölçüldüğünü belirtti.

Günün en yüksek hava sıcaklığının da Idır'da 9, Van, Muş ve Erzincan'da 7, Hakkari'de 4, Erzurum, Bitlis, Kars ve Ağrı'da 3, Ardahan'da 1 derece olması tahmin ediliyor.

Cıbıltepe Kayak Merkezinde 15 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, Palandöken ve Konaklı Kayak merkezlerinde 2 santimetre olarak ölçüldü.

Araçlarını soğuktan korumak için üzerlerine battaniye örten Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki vatandaşlar, çatıların saçaklarında oluşan buz sarkıtlarını da kendi imkanlarıyla temizlemeye çalıştı.

İlçedeki karla kaplı ormanlarda da günün ilk ışıklarıyla kartpostallık manzaralar oluştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!