Yemen'deki olaylar

Hudeyde'de "silahlı milislerin kenti terk etmesi ve kaçırılan aktivistlerin serbest bırakılması" talebiyle gösteri yapıldı

Yemen'deki olaylar
Yemen'deki olaylar
GİRİŞ 23.11.2014 12:23 GÜNCELLEME 23.11.2014 12:23

Yemen'in batısındaki Hudeyde kentinde, "silahlı milislerin kenti terk etmesi ve kaçırılan aktivistlerin serbest bırakılması" talebiyle gösteri düzenlendi.

Yemen Devrim Gençliği tarafından organize edilen ve Kızıldeniz kıyısındaki liman kenti Hudeyde'de gerçekleştirilen gösteriye yüzlerce kişi katıldı. Eylemciler, Husi Ensarullah Hareketine bağlı silahlı milislerin kenti terk etmesini ve alıkonulan aktivistlerin serbest bırakılmasını istedi.

Göstericiler ayrıca kentte yaşanan "kaçırma olayları"ndan ve güvenlik problemlerinden Hudeyde Valisi'nin sorumlu olduğunu savundu.

Bir süredir şiddet olaylarının yaşandığı Yemen'de, silahlı Husi militanların Sana, İbb, Hudeyde ve El-Beyda kentlerindeki varlığı diğer grupların tepkisine neden oluyor. Bu çerçevede sık sık kentlerde "Husi karşıtı" gösteriler düzenleniyor.

Hudeyde'de kentinde geçen hafta Tarık Surur, Mahir el-Salavi ve Salim Bafakih adlı 3 aktivistin Husi militanlarınca alıkonulduğu açıklanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki