Kaçak göçmen gemisine kurtarma operasyonu

KKTC açıklarında acil yardım çağrısında bulunan gemideki kaçak göçmenler kurtarıldı

Kaçak göçmen gemisine kurtarma operasyonu
Kaçak göçmen gemisine kurtarma operasyonu
GİRİŞ 23.11.2014 13:01 GÜNCELLEME 23.11.2014 13:01

KKTC açıklarında acil yardım çağrısında bulunan gemideki 300 kadar kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.

Girne açıklarında batma tehlikesi geçirdiği için SOS çağrısı yapan ve Tatlısu sahiline sürüklenen gemi, Girne Turizm Limanı’na getirildi.

Tanzanya bandıralı 50 metrelik "Haj Zaher" isimli gemiyi kurtarma operasyonu KKTC ve Türk sahil güvenlik ekipleri tarafından gece başlatıldı, gemi sabah limana çekildi.

Aralarında biri hamile 40 kadın ve 35 çocuğun bulunduğu 300 kadar kaçak göçmenin çoğunun gemiden tahliye edildiği ve Girne'deki Ertuğrul Apakan Spor Salonu’na yerleştirildiği ifade edildi. Kaçaklardan bazılarının gemiden inmek istemediği belirtildi.

AA muhabirine konuşan mültecilerden Ahmed Suruf, Suriye'deki savaştan kaçmak için kişi başına 6 bin 500 dolar ödediklerini belirterek "4 gün boyunca aç ve susuz denizde kaldık. Paramızı bizden alanlar bizi İtalya'ya götürecekleri sözünü verdiler. Aramızda hamile ve çok sayıda çocuk var. Perişan olduk" diye konuştu.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, kaçak göçmenlere kayıtlarının ardından psikolojik destek sağlayacaklarını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Barbados, Filistin'i devlet olarak tanıdı
'Berzeg Sendromu' mahalleyi boşalttı: ‘Köylerde nüfus kalmadı’