Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk:

"Siyasi iktidara teslim olmadan okul müdürü, yönetici gibi makamlara oturabilmek mümkün görünmüyor. Okullarımızda, Türk milli eğitiminde bir çalışma barışının varlığından bahsedebilmek mümkün değil artık"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk:
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk:
GİRİŞ 23.11.2014 13:07 GÜNCELLEME 23.11.2014 13:07

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Siyasi iktidara teslim olmadan okul müdürü, yönetici gibi makamlara oturabilmek mümkün görünmüyor. Okullarımızda, Türk milli eğitiminde bir çalışma barışının varlığından bahsedebilmek mümkün değil artık" dedi.

Türk Eğitim-Sen Kayseri Şubesince bir restoranda düzenlenen programa katılan Koncuk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, siyasetin elinin okullara kadar girdiğini iddia ederek, "Siyasi iktidar, okullarımıza ayrımcılığı soktu. Yıllardır bundan endişe duyuyorduk, çalışma barışı bozulur diye ifade ediyorduk. Siyaset, okulumuza bugüne dek bu kadar müdahil olmamıştı" diye konuştu.

Koncuk, "Siyasi iktidara teslim olmadan okul müdürü, yönetici gibi makamlara oturabilmek mümkün görünmüyor. Okullarımızda, Türk milli eğitiminde bir çalışma barışının varlığından bahsedebilmek mümkün değil artık" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yaşananları seyrettiğini savunan Koncuk, "Sayın Avcı, 60 yaşının olgunluğunda olması gerekirken maalesef kendi bakanlığında olan bu haksızlığa, hukuksuzluğa ve binlerce insanın 10 yıldır, 20 yıldır, 30 yıldır yönetici olabilmek için ortaya koyduğu mücadeleye seyirci kalıyor. Bu çirkin anlayışın Milli Eğitim Bakanlığında kökleşmesini çözmek yerine maalesef Sayın Avcı da kamuoyunu aldatıcı ve uyutucu açıklamalar yapmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

Koncuk, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "Bir ülke, sağlam bir yönetici atama sistemi oluşturamazsa o ülkenin hiçbir alanda iddiasının kalmayacağını" söylediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye, hem Milli Eğitim Bakanlığında yönetici profilini kabiliyetsiz insanlardan oluşturması bakımından hem de diğer kurum ve kuruluşlarda liyakatin, kabiliyetin, alın terinin hiç hesaba katılmaması yönüyle, kamu, kurum ve kuruluşlarında kaosa doğru sürükleniyor. Dolayısıyla bu iktidarın bu yönetici profiliyle Türkiye'de, kamuda huzuru sağlaması, verimli kaliteli hizmet üretimini temin etmesi mümkün değildir. Onun için iktidarın, bir an önce tüm kamu çalışanlarının ve öğretmenlerimizin hakkını teslim etmek adına bir kere, elini bu insanların yakasından çekmesi lazım."

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, "Hükümet, öğretmenlerle oynayarak, siyasi anlayışı, siyasi ayrımcılığı okullarımıza kadar sokarak ateşle oynuyor. Hükümet, öğretmenlerle bu kadar oynamanın, öğretmenlere bu kadar adaletsiz davranmanın bedelini de mutlaka ödeyecektir. Öğretmen, oynanacak bir meslek grubu değildir. Onun için ben hükümeti, aklını başına almaya, siyasi ayrımcılığı okullara kadar sokmak anlayışından bir an önce vazgeçmeye çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi