İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri

Enformasyon Bakanlığı, "Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya destek" kampanyası başlattı

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri
İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri
GİRİŞ 23.11.2014 14:16 GÜNCELLEME 23.11.2014 14:16

Gazze'deki Enformasyon Bakanlığı "Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya destek" için "medya kampanyası" başlattı.

Bakanlık Basın Bürosu Sorumlusu İhab el-Gusayn, düzenlediği toplantıda, "Aksa bizimdir" adı altında "ulusal bir medya kampanyası" başlattıklarını bildirdi.

Gusayn, "Medya kuruluşları ve yerel kurumların da destek verdiği bu medya kampanyasıyla siyonist kurumların vahşi saldırılarına maruz kalan Kudüs ve Mescid-i Aksayla mukaddes mekanların korunmasını ve bu yönde uluslararası alanda kamuoyu desteği oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olarak kabul ediliyor. İsrail, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi'nin altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğunu iddia ederek, kazı çalışmaları yapıyor.

Yahudi yerleşimciler ile İsrailli yetkililerin zaman zaman Mescid-i Aksa Külliyesi içine girmesi nedeniyle sık sık gerginlik yaşanıyor. Son olarak İsrail askerlerinin 1967'den beri ilk kez Mescid-i Aksa'nın mihrabının bulunduğu bölüme girmesi, bölgede tansiyonun artmasına neden olmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi