Karaman’a "Göçmen İşçi Anıtı"

Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF) tarafından yaptırılan anıt, Karaman’da tren garı önüne konulacak

Karaman’a "Göçmen İşçi Anıtı"
Karaman’a "Göçmen İşçi Anıtı"
GİRİŞ 23.11.2014 14:44 GÜNCELLEME 23.11.2014 14:44

Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF) tarafından yaptırılan "Göçmen İşçi Anıtı", Karaman’da tren garı önüne konulacak.

Yapımı biten anıtı teslim alan Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF) Başkanı Mehmet Kabakyer, gurbete çıkan ilk hemşehrilerini temsil edecek eserin yakın zamanda Karaman’da tren garı önüne konulacağını söyledi.

Hollanda’da yaklaşık 40 bin Karamanlının yaşadığını, bunun Karaman nüfusunun üçte birine denk geldiğini anlatan Kabakyer, “Babalarımız 1964’ten başlayarak gurbete çıktı. Buralarda büyük zorluklar yaşadı. İlk neslin yaptığı çok önemli, bunu inkar etmek mümkün değil. Biz de federasyon olarak onlara saygımızı göstermek için bu anıtı planladık. İlk göçe çıkanların büyük kesimi trenle yolculuk yaptığı için anıt için en uygun yer bir tren garı olacaktı, onun için Karaman’da tren garının karşını koyacağız" diye konuştu.

Proje sorumlusu Zeki Baran ise takım elbiseli, kasketli ve elinde tahta valizi olan bir göçmeni tasvir eden anıtın bronzdan yapıldığını söyledi.

Anıtı yapan heykeltıraş atölyesinden büyük yardım aldıklarına vurgu yapan Baran, 2 metre boyunda ve yaklaşık 200 kilo ağırlığındaki anıtın yakın zamanda Karaman’a götürüleceğini ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri