Yemen'deki şiddet olayları

Husiler, Yemen Enformasyon Bakan Yardımcısı Humeyri'nin ofisini bastı

Yemen'deki şiddet olayları
Yemen'deki şiddet olayları
GİRİŞ 23.11.2014 16:12 GÜNCELLEME 23.11.2014 16:12

Husi Ensarullah Hareketi'ne bağlı silahlı milislerin, Yemen Enformasyon Bakan Yardımcısı Fuad el-Humeyri'nin ofisini bastığı bildirildi.

Enformasyon Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkent Sana'da yer alan Enformasyon Bakanlığı binasına gelen silahlı yaklaşık 10 Husi militanı, Bakan Yardımcısı Humeyri'yi ofisinden dışarı çıkardıktan sonra kapıyı kapattı.

Husiler, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı olan Islah Partisi'ne yakınlığına işaret ederek, "partizanlık ve bakanlık dışından" göreve getirilmekle suçladıkları Humeyri'yi şikayet etmişlerdi. Söz konusu dilekçe çerçevesinde bir komisyon oluşturulmuş ancak henüz bir sonuç çıkmamıştı.

Fuad el-Humeyri, 11 Haziran'da Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin kararıyla Enformasyon Bakan Yardımcısı olarak görevlendirmişti.

Zamar'daki çatışmada 4 kişi yaralandı

Öte yandan ülkenin kuzeyindeki Zamar'da Husi milislerle güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmada, 3'ü asker 4 kişinin yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Zamar vilayetinin aynı adı taşıyan merkezi Zamar'daki halk pazarında Husiler ile güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Çatışmada 3'ü asker, 4 kişi yaralandı.

Ülkenin başkentine Sana'ya giren ve bazı illerde saldırılara devam eden Husiler, bir süredir Zamar kentinde yayılmaya başlamış, bölgenin çeşitli kesimlerinde kontrol noktaları kurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!