Hıdrellez Kilise'sinde ayin

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan Hristiyanlar ile Yunanistan'dan gelen bir grup, tarihi Ortodoks Hıdrellez Kilisesi'nde ayin düzenledi

Hıdrellez Kilise'sinde ayin
Hıdrellez Kilise'sinde ayin
GİRİŞ 23.11.2014 16:20 GÜNCELLEME 23.11.2014 16:20

Alanya'da yaşayan Hristiyanlar ve Yunanistan'dan gelen bir grup, tarihi Hıdrellez Kilisesi'nde ayin yaptı.

Hacı Mehmetli Mahallesi'ndeki tarihi Ortodoks Hıdrellez Kilisesi'nde ayin düzenlendi. Pisidia Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambas, peder Yeroteos ile peder Andronikos'un yönettiği ayine katılan yaklaşık 150 Ortodoks, mum yakarak dua etti, ilahiler okudu.

Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, Alanya'da ayda bir pazar günü düzenledikleri ayine Yunanistan'da da 45 kişilik bir grubun katıldığını söyledi.

Alanya'da yaşayan yabancıların dini görevlerini yerine getirebilmeleri için kamu kurum ve kuruluşlarının yardımcı olduklarını da anlatan Anzhela, "Alanya'da kilise yapmamız için bize kiralık bir yer tahsis edildi. Onun temelini atacağız. Artık insanlar rahatça kendi ibadetini yapabilecek. Kesinlikle misyonerlik yapmıyoruz. Burada yaşayan Ortodokslar'ın ibadetlerini yapabilmelerini amaçlıyoruz" dedi.

Ayine katılan Fulya Çapar ise ARDİD ve ilçede yaşayan yabancıların çabalarıyla ayin gerçekleştirildiğini kaydetti. Yunanistan'dan gelenlerin gördükleri bu ortam nedeniyle mutlu olduğunu ifade eden Çapar, yerel yönetime de gösterdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha