İzmir'de kadın cinayetleri protestosu

Alsancak semtinde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, cinayete kurban giden kadınların fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıyarak eylem yaptı

İzmir'de kadın cinayetleri protestosu
İzmir'de kadın cinayetleri protestosu
GİRİŞ 23.11.2014 18:23 GÜNCELLEME 23.11.2014 18:23

İzmir'de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kadın cinayetlerini protesto etti.

Konak ilçesi Alsancak semtindeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde bir araya gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, cinayete kurban giden kadınların resimlerinin bulunduğu dövizler taşıyıp, slogan atarak yürüyüşe geçti.

Talatpaşa Bulvarı önünde grup adına basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Emine Sözüdoğru, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla adalet için bir araya geldiklerini söyledi.

Platform olarak kadın cinayetlerinin önlenmesi için talepler hazırladıklarını ifade eden Sözüdoğru, "Dünya Ekonomik Forumunun 2014 cinsiyet eşitliği raporunda Türkiye 142 ülke arasında 125. oldu. 2014 yılı Ekim ayı sonuna kadar 255 kadın kardeşimiz, kadın cinayetlerinde öldürüldü. 2013 yılında 237 kadın kardeşimizi cinayete kurban vermiştik. Daha şimdiden geçtiğimiz yıla oranla kadın cinayetleri arttı" şeklinde konuştu.

Cinayet kurbanı kadınların yakınları konuştu

İzmir'de evlenme teklifini reddettiği kişi tarafından 3 Aralık 2012'de öldürülen Pınar Ünlüer'in babası (29), Zeki Ünlüer de kadın cinayetlerinde cezaların ağırlaştırılmasını talep ederek, kadın bakanlığı kurulmasını istedi.

Boşanmak istediği kocası tarafından Muğla'da 13 Eylül'de öldürülen Sedef Berberoğlu'nun annesi Gülender Kan ise adalet istediklerini dile getirerek, kızının hesabının sorulmasını istediğini dile getirerek, kadın cinayeti işleyenlerin en ağır şekilde cezalandırılması mücadelesini sürdüreceklerini ifade etti.

Karşıyaka ilçesinde, geçen yıl 2 Eylül'de "yüksek sesle müzik dinleme" meselesi yüzünden çıkan kavgada, bıçaklanarak öldürülen Zerrin Canol'un ağabeyi Bülent Bütünbıçaksız ise sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmamasına tepki gösterdi.

Protestoya, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Sanem Deniz Kural, bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile kadın derneği üyeleri de destek verdi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti