"Mirasımız Tehlikede! Aksa İçin Harekete Geç" etkinliği

Mirasımız Derneği tarafından İsrail'in işgali altındaki topraklara ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak, bölgedeki Osmanlı mirasını korumak ve bu konularda halkı bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen etkinlik, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi

"Mirasımız Tehlikede! Aksa İçin Harekete Geç" etkinliği
"Mirasımız Tehlikede! Aksa İçin Harekete Geç" etkinliği
GİRİŞ 23.11.2014 19:08 GÜNCELLEME 23.11.2014 19:08

Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği (Mirasımız Derneği) tarafından İsrail'in işgali altındaki topraklara ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak, bölgedeki Osmanlı mirasını korumak ve bu konularda halkı bilinçlendirmek amacıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen etkinlik, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, yaptığı konuşmada, dünya coğrafyası üzerinde zulmün özellikle İslam ülkelerinde yaşandığını belirtti.

Destici, Müslümanların da birbirine zulmettiğini anlatarak, "Aralarına sokulan tefrikalar neticesinde Müslümanlar kardeşlerini kesiyor, tekbir getirerek Müslüman kanı akıtıyor. Halbuki Müslümanın Müslümana sadece kanının değil, namusunun, malının, canının da haram olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun nedeni, Müslümanlar arasına sokulmuş olan tefrikadır. Mezhep farklılıklarımız ve etnik kökenlerimiz kullanılıyor. Bu şekilde yüzyıllardır Müslüman Müslümana kırdırılıyor. Artık uyanma vakti gelmiştir. Artık bütün İslam dünyasındaki Müslümanların, kardeşleriyle kucaklaşma barışma ve bir sevgi seli haline gelme vakti gelmiştir" diye konuştu.

Aydın: "Derdi Filistin olanın, akıbeti hayır olacaktır"

Etkinlikte konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın da etkinliğin oldukça anlamlı olduğunu dile getirerek, "İnsanın derdi hayatının pusulasıdır. Derdi Filistin olanın, akıbeti de mutlaka hayır olacaktır" ifadelerini kullandı.

Aydın, şöyle devam etti:

"Bizim mirasımız arkamızda görünen duvarlar değildir. Oraya yüklediğimiz manadır. O mana bizim inancımızdır. Tarihimizdir, şerefimiz ve onurumuzdur. Eğer biz onurumuza, geleceğimize, şerefimize sahip çıkmak istiyorsak, mutlaka ve muhakkak İslam birliğini kurmak zorundayız. İslam birliği kurulmasının öncelikli şartı; Müslümanların gayrimüslimlerle bir araya gelmemesinden geçmektedir. İslam birliği zordur ama imkansız değildir."

İslam birliğini Amerika'ya ve Avrupa Birliği'ne rağmen kuracaklarını söyleyen Aydın, "Amerika'ya ve Avrupa Birliği'ne rağmen kurmazsan birgün Amerika gelip senin ensene de çöker. Bugün İslam coğrafyasının içinde bulunduğu sıkıntının temel müsebbibi ABD'dir" değerlendirmesinde bulundu.

Erbakan: "Filistin meselesi, sadece Filistinlilerin meselesi değildir"

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan ise Filistin meselesinin, "Filistinlilerin meselesi, dünyanın herhangi bir yerindeki bir anlaşmazlık, toprak kavgası veya Arap dünyasının sorunu" olarak görülmesinin son derece büyük bir yanlış olduğuna işaret ederek, "Bugün sadece Filistin'i, Kudüs'ü, Gazze'yi işgal altında tutmaya çalışan siyonist zihniyetin asıl hedefi; Suriye, Irak, Mısır, Lübnan ve Anadolu'nun büyük bir bölümünü ve Medine-i Münevvere'ye kadar hicaz topraklarını da işgal etmek ve 'büyük İsrail'i kurmaktır. Mescid-i Aksa'yı tamamen yıkıp, yerine kendi inançlarına göre Süleyman Mabedi'ni inşa etmek istiyorlar. Bugün Mescid-i Aksa'da yaşadığımız bu işgal ve yıkım, işte bu asıl hedefin gerçekleştirilmesine yönelik bir provadır" ifadelerini kullandı.

Fatih Erbakan, Filistin'in sadece Arap dünyasının veya İslam aleminin sorunu olmadığını, bütün insanlığın ortak meselesi olduğunu vurguladı.

Şeyh Kemal Hatip: "6 yılda Gazze 3 savaş yaşadı. Hepsinde direndi, yenilmedi, geri çekilmedi"

Filistin 1948 İslami Hareket Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal Hatip ise Hazreti Ömer döneminden beri Mescid-i Aksa'nın özgür olduğunu, Mescid-i Aksa huzur bulmadıkça, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Haram'ın da huzur bulamayacağını dile getirdi.

Filistin için Gazze'nin de oldukça önemli olduğuna dikkati çeken Hatip, "6 yılda Gazze 3 savaş yaşadı. Hepsinde direndi, yenilmedi, geri çekilmedi. Gazze hazırlığını yaptı ve yenilmez denilen orduları yendi. Bu arada Kahire'de, Şam'da oyunlar başladı. Biliyorlar ki, İslam dünyasının özgürlüğü, Filistin'in kurtuluşu, Kahire'den ve Şam'dan geçer. Onun için uğraşıyorlar ama hiç merak etmeyin başaramayacaklar" dedi.

Hatip, Türkiye'nin Filistin'e desteğinden övgüyle söz ederek, geçmişte Necmettin Erbakan'ın, bugün ise Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Filistin'e verdiği destek için teşekkür etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'in de katıldığı etkinlikte, Kabe imamı, Sultanahmet Camisi müezzini ve Mescid-i Aksa müezzinleri, Kuran okudu.

Filistinli çocukların "Ben bir zeytin ağacıyım" adlı şiiri okuduğu etkinlikte, video gösterimleri ve mehteran gösterisi yapıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı