Öğretmenler Günü

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: "Öğretmenlere uygun çalışma şartlarını, hak ettikleri maddi imkanı sağlayamayan bir sistemden, kaliteli eğitim beklemek hayaldir"

Öğretmenler Günü
Öğretmenler Günü
GİRİŞ 23.11.2014 22:05 GÜNCELLEME 23.11.2014 22:05

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, öğretmenlere uygun çalışma şartlarını, hak ettikleri maddi imkanı sağlayamayan bir sistemden, kaliteli eğitim beklemenin hayal olduğunu belirtti.

Kamalak, Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, öğretmenlerin ortaya koyduğu gayret ve fedakarlığın her türlü takdirin üzerinde olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin en büyük zenginliğinin genç nüfusu olduğunu belirten Kamalak, "Bir ülkenin en büyük gücü, imanlı inançlı evlatlarıdır. Gençliğine sahip olan geleceğinden emin olur. Çağın fen ve teknolojik bilimleriyle teçhiz edilmiş, ahlak ve maneviyat sahibi gençler, yeniden büyük Türkiye'nin inşasında en değerli servetimiz olacaktır" ifadesini kullandı.

Öğretmenlerin ciddi sorunlara karşı karşıya olduğunu savunan Kamalak, şunları kaydetti:

"Büyük bölümü ailesinin geçimini sağlayabilmek için işportacılık, simitçilik, şoförlük gibi ek işler yapmak zorunda kalmaktadır. Türkiye, OECD ülkeleri arasında öğretmenine en düşük maaşı veren ülkelerden biridir. Avrupa ülkelerindeki bir öğretmen özlük hakları bakımından, bizim öğretmenlerimizden 3-4 kat daha fazla ücret almaktadır. Öğretmenlere uygun çalışma şartlarını hazırlayamayan, hak ettikleri maddi imkanı sağlayamayan bir sistemden, kaliteli eğitim beklemek hayaldir. Ülkemizde çok ciddi bir öğretmen açığı vardı. Bu açık derhal kapatılmalıdır. Hem öğrencilerimize hem de atanamayan öğretmenlerimize yıllardır yaşatılan bu mağduriyet derhal giderilmelidir. Çünkü eğitim bir ülkenin en önemli ve en öncelikli meselesidir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!