Suriye'deki iç savaş

Muhalif gruplardan Mücahitler Ordusu ile Nusra Cephesi'nin, rejim destekçisi milislerin bulunduğu Nubul ve Zehra köylerine ağır silahlarla saldırı düzenlediği ileri sürüldü

Suriye'deki iç savaş
Suriye'deki iç savaş
GİRİŞ 23.11.2014 22:48 GÜNCELLEME 23.11.2014 22:48

Suriye'deki muhalif silahlı gruplardan Mücahitler Ordusu (Ceyşu'l Mücahidin) ile Nusra Cephesi'nin, rejim destekçisi milislerin bulunduğu Nubul ve Zehra köylerine ağır silahlarla saldırı düzenlediği iddia edildi.

Mücahitler Ordusu'nun basın sorumlularından Ahmed Hasan Ubeyd, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Silahlı muhalifler, Handarat ve Sifat bölgesindeki rejim kuşatmasını kırmak için Nubul ve Zehra köylerine ağır silahlarla saldırdı. Köydeki rejim hedefleri tank atışlarıyla tek tek imha edildi. Saldırıda çok sayıda rejim askeri öldürüldü" dedi.

Silahlı muhaliflerin iki köyün çevresinde Esed güçlerine ait önemli mevzileri ele geçirdiğini bildiren Ubeyd, Suriye ordusuna ait savaş uçakları ile helikopterlerin de muhaliflerin bulunduğu yerleri bombaladığını, bölgenin insansız hava aracıyla izlendiğini belirtti.

Silahlı muhaliflerin kentin kuzeyinde rejime bağlı güçlerin kaldığı Şeyh Nacar sanayi bölgesine de ağır silahlarla saldırdığını öne süren Ubeyd, muhaliflerin son dönemde Halep'te Esed güçlerine karşı yeni cepheler açtığını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi