Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı haklı çıkartan belge

Paralel Yapı, Afrika'daki okullarında eğitim alan yerel siyasetçilerin çocukları aracılığıyla da hükümetlerle ilişki kuruyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı haklı çıkartan belge
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı haklı çıkartan belge
GİRİŞ 24.11.2014 08:51 GÜNCELLEME 24.11.2014 14:43
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekvator Ginesi’nde düzenlenen 2’nci Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi’ne katılarak Paralel Yapı'nın 'kara kıtada'ki faaliyetlerine karşı liderleri uyarmıştı. Wikileaks'te yayınlanan istihbarat belgeleri de 'derin örgüt'ün ne denli tehlike arz ettiğini ortaya koyuyor. Belgeler arasında; CIA’in gölge düşünce kuruluşu STRATFOR’un hazırladığı rapor son derece çarpıcı. İşte Paralel Yapı'nın Afrika ağı...  

GÜLEN'İN HEDEFLERİ İÇİN 

23 Ağustos 2010 tarihli Stratfor yazışmalarında, Gülen'in 35 ayrı Afrika ülkesinde özel okulu olduğu bilgisi yer alıyor. Okullardaki öğretmenlerin de Gülen'in hedefleri doğrultusunda çizilen amaç için bu ülkelere geldikleri anlatılıyor. Bu okullardan mezun olan çocukların eğitim sıkıntısı çeken ülkelerde yüksek mevkilere geldikleri vurgulanan belgelerde; Gülen'in diplomasi, mühendislik, ekonomi ve güvenlik gibi alanlarda yeni nesiller yarattığı ifade ediliyor. Yazışmalarda bazı Gülencilerin, okullarda okuyan yerel siyasetçilerin çocukları aracılığıyla yabancı hükümetlerle yakın ilişki kurdukları belirtiliyor. 
Afrika ülkelerindeki gazetelere ve Gülen yapılanmasının Afrika’daki etkinliğini konu alan araştırmalara bakıldığında ağa ilişkin detaylar da ortaya çıkıyor. 

MÜDÜRLER EŞLİK ETTİ

Etiyopya'da yayımlanan 'Addis Fortune' adlı ekonomi gazetesinde 13 Eylül 2009'da dönemin Ticaret ve Endüstri Bakanı Girma Birru'nun açıklamaları yer alıyor. Birru, TUSKON'un kurduğu 'ticaret köprüsü' projesinde ülkesinde bulunan 4 Türk okulunun müdürlerinin kendisine eşlik ettiğini söylüyor. 

KENYA'YA 1998'DE GİRDİLER  

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın New York Ofisi'nde çalışan ve Paralel Yapı'nın Amerika’daki faaliyetlerinde bulunan Mehmet Kalyoncu bir makalesinde, Kenya'daki ilk Cemaat okulunun 1998'de açıldığını ve ülkede 6 Gülen okulu olduğunu yazıyor. Işık Akademisi adı altındaki bu okulların Nairobi’deki şubesinde 350, Mombasa’da ise 250 öğrencinin bulunduğu bilgisine yer veriliyor. Ömeriye Vakfı adı altında da Kenya, Uganda ve Tanzanya’da hastaneler kurulmasının planlandığı aktarılıyor. 

23 Şubat 2012 tarihinde Paralel Yapı'nın yayın organı Today’s Zaman’a demeç veren Libya Yüksek Eğitim Bakanı Naim Ghariani, Türk girişimlerin 10 milyon doları aşkın yatırımla ülkesinde 27 eğitim girişiminde bulunduklarını anlatıyor. 15 Ağustos 2011'de ‘hizmetmovement’ (hizmet hareketi) adlı blog haber sitesinde 800 öğrencinin Madagaskar Adası’ndaki 3 Türk okulunda eğitim alacağı haberini veriyor.  

Nijerya'da 17 okulda 3 bin 200 öğrenci var 

Afrika’nın en büyük ülkesi olan Nijerya’ya ilişkin rakamlar ise Nevada-Reno Üniversitesi’nden Hasan Aydın’ın doktora tezinde ortaya çıkıyor. ‘Nijerya Türk Uluslararası Kolejleri’ adı altında ilki 1998'de kurulan bu okulların Abuja, Kano, Lagos, Ogun ve Yobe kentlerinde bulundukları ve sayılarının 17’yi bulduğu ifade ediliyor. Okullarda eğitim gören öğrencisi sayısı ise 3 bin 200.  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN UYARMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde 27 Afrika ülkesinden lider ve temsilcilerin katıldığı zirvede konuşan ve 'Paralel Yapı' uyarısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim gönüllüsü maskesiyle sızıp ajanlık yapıyorlar. Bu örgütlere karşı dostlarımızın hassas olacağını umuyoruz, demişti. 

Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklaması şöyleydi:

"Bazı Afrika ülkeleri ile Türkiye arasına sivil toplum örgütü ya da eğitim gönüllüsü maskesiyle çeşitli tehlikeli yapılanmaların nüfuz etmeye çalıştıklarını görüyoruz, bunu da dikkatle izliyoruz. Faaliyet gösterdikleri hemen her ülkede gizli yapılanma içine giren ve ajanlık faaliyetleri artık daha da somutlaşan bu örgütlere karşı devlet ve hükümet başkanı dostlarımızın daha hassas olacaklarını umuyoruz. Eğitim ve insani yardım görüntüsü altında Türkiye dahil olmak üzere faaliyet gösterdikleri her ülkede ciddi tehdit teşkil eden bu örgüt veya örgütlere karşı her türlü bilgi paylaşımına ve ortak mücadeleye hazır olduğumuzu vurgulamak isterim. "

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
YORUMLAR 95
  • Vatandaş Yamalı Don 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu insanlar hem islamiyeti hemde türkçeyi yayıyorlar. Gittikleri ülkelerde ki insanlar artık türk dostu oluyorlar müslümanların terörist olmadığını öğreniyor. Ayrıca ne güzel işte bir ton ülkede bir ton ajanımız olabiliyor. Bence bu kötü değil bizim için çok güzel bir şey. Devlet istese yerleştiremez buralara ajanlarını. Konu öyle bir yazmışsınızki sanki bu adamlar okul değilde kamp kurup terörist yetiştiriyorla yehlikeymiş ne tehlikesi kardeşim! yıllardır nice emekler verilip nice eziyetler çekilerek oluşturulmuş ülkemizin ve dinimizin yararına bir oluşumu zorla yıkmaya çalışıyorsunuz. İçlerine karışmış kötü niyetli kişiler olabilirmi evet olabilir siz gidin onları temizleyin bütüne dokunmayın. Ayrıca hatırlatırım Zamanında Tayyip Erdoğan Başbakanken kalem müdürlerinden biri de Ergenekoncu çıkmıştı hatta ahala yakalanamadı.Yani Eğer kötü niyetli kimseler varsa bunlar akp nin içindede diğer partilerde de x bir cemaat te de her yerde olabiliyor ve bu bütünü bozmak gerektiği anlamına gelmez. Bence Türkiyenin yararına bu konularda dikkatli olunsa daha iyi olur.
    Cevapla
  • ebu talha 9 yıl önce Şikayet Et
    Duvardaki resimler ne ayak ???
    Cevapla
  • ibrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    Madem bu kadar yanlış içindeler gidin siz anlatın İslamı. Peygamberimizin mesleğini icra etmiş olursunuz hem. Bu dünyada bundan daha güzel bir iş olamaz. Madem islamı Türkiyeyi yanlış temsil ediyorlar fırsat vermeyin bunlara. Gidin okul açın yurt açın hastane açın ve gösterin ordaki insanlara gerçek islamı onlar değil siz yaşıyorsunuz gerçekten Allah rızası için onlar değil siz çalışıyorsunuz.Yok yapmayacaksanız klavye mücahitliği yapmayın. Eleştirmeyin daha iyisini yapın. Devletin memlekette sivastan öteye memuru zorla gönderdiği yerde haritada yerini bilmediğimiz yerlere Allah rızası için giden insanları ajanlıkla hainlikle suçlamak ne kadar acı.
    Cevapla
  • abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc yardimcilari olsun ahirette kimin hirsiz kimin dine hizmet ettigini herkes görecek birileri sicak döseklerde saga sola dönerken onlar milyonlarca insana hz muhammed asm sevdirdi hem ajan diyorsunuz hem wikilik yazdi diyorsunuz bu nekadar tutarsizlik kim iftira atiyorsa verecek hesabini din günün maliki var inanana tabi inanmayana sözüm yok wesselam.
    Cevapla
  • yurtdisindan bir vatandas 9 yıl önce Şikayet Et
    ilgisiz bir haber. Erdogan in soyledigi sozlere gelince, Afrika da TC vatandaslari bir zarar gorse, basina bir is gelse, paralelmi degilmi diyemi bakacak yardim icin. bu yorumu yurtdisinda yasamayan zor anlar. yada hosunami gidecek cumhurbakanligini yaptigi ulkenin vadandaslarinin zarara ugramasi. nasil bir mantiktir bu. herkesi hainlikle suclayip, kendi vadandaslarinin kotulugu icin calismak. hangi sucla suclarsaniz suclayin, bu insanlar TC vatandasi.Nokta.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak