'Bazı ülkeler IŞİD'e uçakla silah taşıyor'

Irak Parlamentosu Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Hakim ez-Zamili, “IŞİD'e uçaklarla silah yardımında bulunulduğunu” iddia etti.

'Bazı ülkeler IŞİD'e uçakla silah taşıyor'
'Bazı ülkeler IŞİD'e uçakla silah taşıyor'
GİRİŞ 24.11.2014 09:41 GÜNCELLEME 24.11.2014 09:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Mukteda es-Sadr'a bağlı El-Ahrar Bloku milletvekili Zamili, özellikle Musul'un yaklaşık 60 kilometre güneyinde bulunan ve ülkenin en büyük petrol rafinerilerinden birine sahip el-Kayyare nahiyesinde, askeri üsse uçaklarla silah ve mühimmat desteğinde bulunulduğunu öne sürdü.

Zamili, bu yardımın kim tarafından yapıldığı ya da iddia ettiği yardımı gerçekleştiren uçakların kime ait olduğuna dair bilgi vermedi. 

Türkmenlerin, Bağdat yönetiminden silahlanma talebi konusuna da değinen Zamili, şunları söyledi: “Etnik grup ve siyasi partilerin silahlandırılmaması gerekiyor. Ancak bir bölgenin silaha ihtiyaç duyduğu ve kendini koruyabilme gücüne sahip olduğunu gördüğümüzde orada Savunma Bakanlığı ve Halk Toplulukları'na bağlı birliklerin oluşturulması doğaldır.”

Bu arada Irak Başbakanı Haydar El-İbadi, Anbar vilayetine hava desteğinin sağlanması ve IŞİD örgütüne karşı mücadele veren halkın silahlandırılması için talimat verdi. Anbar'daki silahlı güçlerin, halkın desteğiyle terör örgütü IŞİD'e karşı mücadelede sağladığı gelişmeye dikkati çeken İbadi'nin, "Anbar tamamen temizlenip, güvenlik ve istikrar sağlanana kadar bölgedeki askeri operasyonlara devam edilecek" ifadesini kullandı.

Anbar'ın merkezi Ramadi kentinde, hükümet dairelerinin yer aldığı bölgede emniyet güçleriyle IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

YORUMLAR 4
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    buraya tek ülke vardır silah sağlayacak oda ABD ve kankası İngiltere..Ortadoğuda oyunlarını iyi oynuyorlar...
    Cevapla
  • Saad 9 yıl önce Şikayet Et
    Yalan atiyor hiç bir ülke IŞİD desteklemez Çünkü IŞİD onların tahtlarını sarsacak..Mülklerini ellerinden alacak kadınlarını cariye alacak ..Kim yardım eder?
    Cevapla
  • fitne nedir? 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam kimse fitne yayiyor.Ortalik kan golu. Erkekse bazi ulkeler demeyecek.Ulke adi verecek.
    Cevapla
  • Muhalif 9 yıl önce Şikayet Et
    Bazı ülkeler dedi ya, şimdi ciamat başlar goygoya. Başkan efendi o bazı ülkelerin isimlerini de vereydi keşke.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması