Fenerbahçe, Bursa maçı ne zaman, saat kaçta?

Bursaspor kendi sahasına Fenerbahçe maçı ile çıkıyor. Haftanın son maçı Bursaspor - Fenerbahçe ne zaman ve saat kaçta oynanacak?

Fenerbahçe, Bursa maçı ne zaman, saat kaçta?
Fenerbahçe, Bursa maçı ne zaman, saat kaçta?
GİRİŞ 24.11.2014 17:46 GÜNCELLEME 24.11.2014 17:46

Fenerbahçe ile Bursaspor bugün Bursa'da karşı karşıya geliyor. Haftaya lider giren Fenerbahçe bu maçı kazanarak liderliğini sürdürmek isterken, Bursaspor ise bu önemli maçtan galibiyet ile ayrılarak zirveye bir adım daha yaklaşmak istiyor.

Bursaspor Fenerbahçe maçı bugün saat 20:00'da Lig TV kanalında olacak.

FENERBAHÇE HABERLERİ

BURSASPOR HABERLERİ

Yeşil-beyazlı takımın, o zamanki adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi'ne yükseldiği 1967-1968 sezonundan itibaren karşılaşan Fenerbahçe ile Bursaspor arasındaki rekabette sarı-lacivertli ekibin galibiyet sayısında açık ara üstünlüğü bulunuyor. 

İki takım arasında geride kalan 90 maçtan 46'sını Fenerbahçe, 13'ünü Bursaspor kazandı, 31 maç berabere sonuçlandı.

"Sarı Kanaryalar"ın ligde attığı 143 gole, "Timsahlar" 72 golle karşılık verdi.

Geçen sezonki maçları Fenerbahçe, Bursa'da 3-2, İstanbul'da da 3-0'lık sonuçlarla kazandı.

Fenerbahçe 8 maçtır yenilmiyor

Fenerbahçe, 2009-2010 sezonun ikinci yarısında Kadıköy'de 3-2 yenildiği maçın ardından rakibiyle ligde yaptığı son 8 karşılaşmayı da kaybetmedi.

Ligdeki rekabette oynanan son 8 maçtan 5'ini Fenerbahçe kazandı, 3'ü berabere sonuçlandı.

Bursa'daki maçlar

Fenerbahçe ile Bursaspor, yarınki maçın yapılacağı Bursa Atatürk Stadı'nda daha önce 44 kez karşılaştı.

Bursa'daki maçlarda evsahibi yeşil-beyazlılar 8 kez galip geldi, Fenerbahçe 16 maçta gülen taraf oldu, 20 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

Fenerbahçe deplasmanda 50 gol atarken, kalesinde 35 gol gördü.

Bu arada, iki ekip arasında 1992-1993 sezonunda Bursa'da oynanması gereken maç, evsahibi takımın cezası nedeniyle İzmir'de yapılmış ve yeşil-beyazlılar 2-1 galip gelmişti.

En farklı skorlu galibiyetler

Fenerbahçe, Bursaspor karşısında tarihinde en farklı skorlu galibiyetini, 2002-2003 sezonunda cezası nedeniyle Ankara'da yaptığı maçta 7-1'lik skorla aldı.

Bursaspor ise lig tarihinde 13 kez yendiği rakibi karşısında şimdiye dek en fazla 2 farklı skorlarla maç kazanabildi. Yeşil-beyazlılar 1970-1971, 1990-1991 ve 2007-2008 sezonunda sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Son 10 maç

Fenerbahçe ile Bursaspor takımları arasında ligde yapılan son 10 maçta alınan skorlar şöyle:

   Sezon                         Maç                  Sonuç

--------------    ---------------------------------    -------

2009-2010     Bursaspor -Fenerbahçe     0 - 1

                      Fenerbahçe -Bursaspor     2 - 3

2010-2011     Bursaspor -Fenerbahçe     1 - 1

                      Fenerbahçe -Bursaspor     0 - 0

2011-2012     Bursaspor -Fenerbahçe     0 - 2

                      Fenerbahçe -Bursaspor     1 - 0

2012-2013     Bursaspor -Fenerbahçe     1 - 1

                      Fenerbahçe -Bursaspor     4 - 1

2013-2014     Bursaspor -Fenerbahçe     2 - 3    

                      Fenerbahçe -Bursaspor     3 - 0

Fenerbahçe motive oldu

Galatasaray-Trabzonspor maçını yardımcılarıyla birlikte Samandıra'da takip eden F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, sarı-kırmızılıların kaybetmesiyle keyiflendi. Bu durumu fırsata çevirmeleri gerektiğine dikkat çeken başarılı çalıştırıcı, dün öğrencileriyle yaptığı toplantıda şu ifadelerikullandı:

"Galatasaray'ın kaybetmesiyle Bursaspor maçımız tam bir fırsata dönüştü. Bu maçta alacağımız galibiyetle hedeflerimiz doğrultusunda puan farkını da açmış olacağız. Son haftalardaki etkili futbolumuz Bursa'da da göstermek zorudayız. Bu deplasman bir derbi niteliğinde ve kalan maçlar içerisinde en zor olanı.

Her seferinde kadromuzun 24 kişi olduğunu söylüyorum. Yedek kalan küsmeyecek, çalışmaya devam edecek. Yeri ve zamanı gelince herkes oynuyor. Bakın başkanımız da bizimle olacak. Bizi yalnız bırakmıyor. Artık puan kaybetme gibi bir lüksümüz yok. Kredimizi zaten yeterince harcadık."

Aziz Yıldırım'dan destek

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 60 günlük cezası devam ederken Aziz Yıldırım’a 45 gün daha ceza vermişti. Yaklaşık 3 ay men cezası bulunan başkan, her zamanki gibi Bursaspormaçı öncesi de takıma moral vermek için Samandıra’ya gitti. Burada yapılan son antrenmanı izleyen başkan daha sonra futbolcular ve teknik heyetle birlikte yemek yedi. Ardından kafilenin Bursa’ya hareket etmesine az bir süre kala takıma bir konuşma yapan Yıldırım, “Ben sizlere inanıyorum. Belki uzun zaman tribünde olmayacağım ama hep sizin yanınızda olduğumu biliyorsunuz. Bursaspor maçını da kazanıp şampiyonluk yolunda büyük bir engeli aşacaksınız. Sahada Fenerbahçe’ye yakışan bir oyun ve duruş sergileyeceğinize eminim. Siz sahada işinize bakın, bunun dışında ne gerekiyorsa sizin için biz yaparız” ifadelerinikullandı.
 

Takıma moral verdi
 

Bu konuşmanın ardından Aziz Yıldırım’ın takımı Bursa’ya yolcu edip tesislerden ayrılması bekleniyordu. Ancak başkan sürpriz bir karar vererek takımla birlikte otobüse bindi ve kafileyle beraber Bursa’ya gitti. Cezasına rağmen kendilerini başkanın Bursa’da yalnız bırakmaması, zorlu maç öncesi futbolcuların moralini ve hırsını daha da artırdı.

Caner Erkin Bursa maçında sahada mı?
Bursaspor ile karşılaşacak Fenerbahçe, rakip sahalarda sezonun ikinci galibiyetini elde etmek istiyor.

Caner Erkin Bursa maçında sahada mı?

Sarı kart cezası nedeniyle son lig maçında Çaykur Rizespor karşısında forma giyemeyen Caner Erkin, Bursaspor mücadelesinde takımdaki yerini alacak. Teknik direktör İsmail Kartal'ın, sakatlıktan yeni kurtulan Emre Belözoğlu'nu yedek soyundurması, Bursaspor karşısında Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles, Kuyt, Diego, Alper ve Emenike'den oluşan 11'i sahaya sürmesi bekleniyor.

Hazırlıklarını yapacağı antrenmanla tamamlayacak Fenerbahçe, öğleden sonra Pendik'ten feribotla Yalova'ya geçip, oradan da kara yoluyla Bursa'ya gidecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri