Afganistan’daki intihar saldırısı

Paktika kentinde düzenlenen intihar saldırısında yaralanan 54 kişi Kabil’e getirildi

Afganistan’daki intihar saldırısı
Afganistan’daki intihar saldırısı
GİRİŞ 24.11.2014 11:47 GÜNCELLEME 24.11.2014 11:47

Afganistan’ın doğusundaki Paktika kentinde dün akşam düzenlenen intihar saldırısında yaralananlar Kabil’e getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı Sağlık Bölümü Yetkilisi General Siyaveş, yaptığı açıklamada, Kabil’in Serdar Davut Han askeri hastanesinde tedavi gören 54 hastadan 17’sinin çocuk, 12’sinin ağır yaralı olduğunu söyledi. Siyaveş, diğer yaralıların durumunun iyi olduğunu, bir hastanın ise yolda öldüğünü belirtti.

Yaralıların sivil olduğunu ifade eden Siyaveş, “Dün geceden itibaren Paktika kentindeki yaralıları, altı helikopterle Kabil'e getirdik” dedi.

Siyaveş, yaralıların hastaneye ulaşmasından önce Devlet Başkanı Muhammed Eşref Gani’nin hastaneye geldiğini belirterek, “ Devlet Başkanımız, tüm yaralıların tedavileri başlayana kadar hastanedeydi ve kendisi her şeyle bizzat ilgilendi” diye konuştu.

Paktika kentindeki saldırıda yaralanan Gazi Han, AA’ya yaptığı açıklamada, patlamanın çok şiddetli olduğunu dile getirerek, “Voleybol maçı vardı, yerel polis yetkilileri, maç için voleybol sahasına gelmişti, bir intihar saldırganı onlara hedef almak için yanındaki patlayıcıyı patlattı, çok sayıda kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı” dedi.

İntihar saldırısında ailesinin 3 üyesini kaybeden Abdul Rahman ise “Bizim tek eğlencemiz voleybol, artık ona da izin vermiyorlar, bu saldırıda çok kayıp verdik” ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği Afganistan Temsilcisi Franz-Michael Skjold Mellbin, yaptığı açıklamada, Paktika kentinin Yahyahel ilçesinde düzenlenen intihar saldırısından dolayı şoke olduğunu bildirdi.

Afganistan’daki NATO güçlerinin komutanı John F. Campbell ise saldırıyı kınayarak, “Afganistan'ın düşmanları, bu saldırı ile sivillerin hayatının onlar için ne kadar önemsiz olduğunu ispat ettiler” dedi.

Kanada ve Pakistan hükümetleri ile ABD ve İngiltere'nin Kabil Büyükelçilikleri de saldırıyı kınadı.

Afgan yetkililerin verdiği son rakamlara göre, intihar saldırısında 50 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi de yaralandı.

Afganistan Parlamentosunun alt kanadı tarafından, Afganistan ve ABD arasında imzalanan İkili Güvenlik Anlaşması ve NATO ile yapılan SOFA anlaşmasının onaylanmasından birkaç saat sonra düzenlenen saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Uzmanlar ve Afgan yetkililer ise Afganistan genelinde intihar ve bombalı saldırılar düzenleyen Taliban örgütünü işaret ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda