İstanbul hava durumu, kar ne zaman yağacak?

Meteoroloji bazı şehirlerimize kuvvetli yağışlar konusunda uyardı. İşte İstanbul hava durumu

İstanbul hava durumu, kar ne zaman yağacak?
İstanbul hava durumu, kar ne zaman yağacak?
GİRİŞ 26.11.2014 09:59 GÜNCELLEME 26.11.2014 09:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın Burdur ve Afyonkarahisar ile Isparta'nın batı çevrelerinde orta kuvvette, Konya, Karaman ve Isparta'nın doğu çevreleri ile Antalya ve Mersin'in yüksek kesimlerinde kuvvetli (10-20 cm ) ve yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar yağışları beklendiğini açıkladı. 

Meteoroloji yetkilileri uyardı. İstanbul hava durumu nasıl olacak? Kar İstanbul'a 20 Ocak'ta gelecek. 

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN 

Aralık başına kadar soğuk ve karlı

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava, gelecek ayın ilk günlerine kadar etkili olmayı sürdürecek. Ayrıca, kar yağışları da kuvvetlenecek.

Türkiye'yi beş gün önce etkilemeye başlayan soğuk hava dalgası aralık ayının ilk günlerine kadar ülkeden çekilmeyecek. Hafta sonu sıcaklıklarda biraz yükselme olsa bile, bu durum uzun süre devam etmeyecek.

 NTV'nin haberine göre sıcaklıklar kasım ortalamasının 6-7 derece altında seyrediyor. Türkiye ile birlikte Balkanlar, Rusya, Kazakistan ve Ukrayna'da bu soğuk hava dalgasından etkileniyor.
 
Bazı kentlerin kasım ayı ortalama en yüksek sıcaklık değerleri şöyle: İstanbul 14.7, Ankara 13,İzmir 18.5, Antalya 21, Bolu 13.2, Samsun 16.7, Erzurum 6.7 derece
 

SALI VE ÇARŞAMBA İLK KAR GELİYOR
 

Salı ve çarşamba günleri Anadolu'da birçok kentte bu kış sezonunun ilk karı yağacak. Önümüzdeki günlerde hava koşulları birçok bölgede olumsuzluk yaratacak.
 
Yarın Akdenizliler için sel uyarısı var. Sabah Antalya'da, öğleden sonra Kuzey Kıbrıs, Mersin,Adana, Hatay arasında çok şiddetli yağmur bekleniyor. Yağış miktarı metrekarede 100 kilogramı geçecek.
 

İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT
 

Yarın ayırca kar yağışı beklenen birçok kent var. Kütahya, Uşak, afyonkarahisar, Isparta,Burdur, Manisa dağları, Toroslar, Konya, Eskişehir ve Bolu'da kar yağışı beklendiği için, sürücüler gerekli tedbirleri almadan yola çıkmamalı.
 
Kar yağışı çarşamba günü Sivas, Niğde, Kayseri, Çorum, Çankırı ve Doğu Anadolu'da yoğun yağacak.
 

İSTANBUL'DA 2 GÜN SAĞANAK YAĞIŞ
 

İstanbul'da 2 gün daha sağanak yağış var. Sert poyrazla sıcaklık 6-7 derece hissedilecek. Hafta sonuna doğru yağışlar kesiliyor, sıcaklık biraz artacak ama yine de hava soğuk olacak.

ANTALYA VE MERSİN ÇEVRELERİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ

Yarın sabah saatlerinde itibaren Antalya'nın doğu ilçeleri (Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa) ile öğle saatlerinden itibaren batısından başlayarak Mersin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli ( 21-75 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

MARMARA VE GÜNEY EGE'DE FIRTINA BEKLENİYOR

Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esmekte olan rüzgarın kuvvetlenerek, yarın sabah saatlerinden itibaren 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Güney Ege'nin güneyinde yarın sabah saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerde 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtına'nın Salı günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

BATI AKDENİZ'DE FIRTINA BEKLENİYOR

Batı Akdeniz'de yarın öğle saatlerinden sonra rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerde 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtına'nın Çarşamba günü ilk saatlerden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizcilerimiz ve balıkçılarımız olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

 

YORUMLAR 4
  • kiraz mevsimi 9 yıl önce Şikayet Et
    yağsında ben gezip doğlasamıcam sorun orda amannn boşver kar yağınca kar yağınca kartopu oynarım bareee
    Cevapla
  • yıldız 9 yıl önce Şikayet Et
    hyr aslında istanbulun hava durumu iyidir
    Cevapla
  • mmmm 9 yıl önce Şikayet Et
    yooo
    Cevapla
  • abdullah ünal 9 yıl önce Şikayet Et
    20 ocakta saat kacta baslıyacak acaba.....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor