Üç terörist teslim oldu

Bölücü terör örgütü mensubu, 3 terörist silahsız ve teçhizatsız teslim oldu.

Üç terörist teslim oldu
Üç terörist teslim oldu
GİRİŞ 24.11.2014 13:38 GÜNCELLEME 24.11.2014 13:38

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yer alan önemli yurt içi olaylara ilişkin açıklamaya göre, Hakkari Şemdinli'de, Şırnak Uludere'de ve Mardin Artuklu'da bölücü terör örgütü mensubu üç terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

Silahsız ve teçhizatsız teslim olan teröristler hakkında adli tahkikat başlatıldı.

Sınır olayları

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alayı (Hatay) Ziyaret ve Kıyıgören Hudut Karakol Komutanlıkları sorumluluk sahalarında, hudut devriye faaliyeti icra eden Mobil Yol Kontrol Unsurları tarafından, Asi nehri üzerinde ve civarında, 200 metre uzunluğunda boru hattı ve 12 adet sal tespit edildi.

Bulunan 200 metre boru ve 12 adet sal, Altınözü Cumhuriyet Savcılıklarının talimatıyla tutanak tutularak olay yerinde kullanılmaz hale getirildi.

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 1. Hudut Alayı (Gaziantep) İnanlı Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan dört şahıs tespit edildi. Tespit edilen bu durum üzerine bölgeye sevk edilen Hudut Devriye Timi tarafından, söz konusu şahıslara "DUR" ikazında bulunuldu, ikaza uyulmaması nedeniyle havaya ikaz ateşi açıldı. Açılan ikaz ateşi üzerine, şahıslar Suriye'ye doğru geldikleri istikamette kaçarak gözden kayboldu. Olay sonrası bölgede yapılan arazi araması neticesinde; iki adet "SHE" marka makineli tabanca ve bu makineli tabancaya ait iki adet boş şarjör ele geçirildi.

Öte yandan Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 1. Hudut Alayı (Gaziantep) İnanlı Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 12 kişi belirlendi. Tespit edilen bu durum üzerine bölgeye sevk edilen Hudut Devriye Timi tarafından, söz konusu şahıslara "dur" ikazında bulunuldu, ikaza uyulmaması üzerine de havaya ikaz ateşi açıldı.

Açılan ikaz ateşini müteakip, şahıslar Suriye'ye doğru geldikleri istikamette kaçarak gözden kayboldu. Bölgede yapılan arazi araması sonucunda; bir adet "Ekol Special 99" marka tabanca, iki adet şarjör ve üç adet dokuz milimetrelik mühimmat ele geçirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak