Irak'taki çatışmalar

İran Devrim Muhafızları Kudüs Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Süleymani'nin, IŞİD'den kurtarılan Diyala'nın Sadiye kasabasını ziyaret ettiği belirtildi

Irak'taki çatışmalar
Irak'taki çatışmalar
GİRİŞ 24.11.2014 14:21 GÜNCELLEME 24.11.2014 14:21

İran Devrim Muhafızları Kudüs Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani'nin, terör örgütü IŞİD'den kurtarılan Irak'ın Sadiye kasabasına geldiği belirtildi.

Bölgedeki AA muhabirinin aldığı bilgilere göre, Süleymani, İran destekli Irak birlikleri ve Peşmerge'nin katıldığı şiddetli çatışmaların ardından IŞİD'den alınan Diyala vilayetine bağlı Sadiye'ye, kalabalık bir konvoy eşliğinde geldi. Süleymani'nin ziyareti sırasında gazetecilerin görüntü almasına izin verilmedi. Süleymani, Irak ordu komutanları ve Peşmerge yetkililerinden bilgi aldıktan sonra bölgeden ayrıldı. Konvoydaki araçların üzerinde İran'ın ruhani lideri Ali Hamaney'in fotoğrafları da dikkati çekti.

AA ekibi Sadiye'ye girdi

Öte yandan AA ekibi, Irak ordusu ile Peşmerge güçlerinin ortak operasyonuyla IŞİD'den kurtarılan Sadiye kasabasına girdi. Bölgede çıkan şiddetli çatışmaların izi, vurulmuş araç ve binalar ile duvarlardaki kurşunlarla kendini gösteriyor. IŞİD militanlarının çekilirken geride virane bir kasaba bıraktıkları görüldü.

Devlet daireleri, okullar ve köprüleri havaya uçuran militanlar, ordu birliklerine zarar vermek için yol kenarları ve daha birçok noktaya patlayıcılar yerleştirdiği için kasabaya sivillerin girmesine izin verilmiyor. Görüntü almak isteyen basın mensuplarına ise askerler eşlik ediyor.

Sadiye Kasaba Müdürü Ahmet Zerguşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatışmalarda 80 IŞİD militanının öldürüldüğünü söyledi.

Zerguşi, Irak ordusu ve Peşmergedeki can kayıplarının daha çok IŞİD'in çekilirken "sağa sola yerleştirdiği patlayıcılar" nedeniyle yaşandığını kaydetti.

Bu arada Sadiye sakinleri de kurtarılan kasabada hala evlerine dönemiyor. Kasabadaki patlayıcıların tamamının etkisiz hale getirilmesinin ardından sivillere izin verileceği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!