Demokratik Bölgeler Partisi Kars İl Kongresi

DBP Eş Genel Başkanı Yüksek: "Türkiye'de bir süreç işliyor. Biz, Ortadoğu kan ve revan içindeyken, iç savaşlar yaşıyor ve ateş içindeyken Türkiye'de artık bir tek insanımız dahi hayatını kaybetmeden, bir tek insanımızın dahi burnu kanamadan bu sorunu demokratik yollarla nasıl çözebiliriz arayışı içerisindeyiz"

Demokratik Bölgeler Partisi Kars İl Kongresi
Demokratik Bölgeler Partisi Kars İl Kongresi
GİRİŞ 24.11.2014 14:23 GÜNCELLEME 24.11.2014 14:23

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, çözüm sürecine ilişkin, "Türkiye'de bir süreç işliyor. Biz, Ortadoğu kan ve revan içindeyken, iç savaşlar yaşıyor ve ateş içindeyken Türkiye'de artık bir tek insanımız dahi hayatını kaybetmeden, bir tek insanımızın dahi burnu kanamadan bu sorunu demokratik yollarla nasıl çözebiliriz arayışı içerisindeyiz" dedi.

Yüksek, bir otelde düzenlenen DBP Kars İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, dünyanın yeniden şekillendiğini, bölge devletlerinde rejimlerin ve sistemlerin değiştiğini söyledi.

Tarihi bir sürecin içinde bulunduklarını ifade eden Yüksek, "Bugüne kadar bizi birbirimize düşüren, karşı karşıya getiren, çatıştıran, temel ideoloji milliyetçiliktir. Ortadoğu'da toplumlar ya mezhep milliyetçiliği yüzünden ya din milliyetçiliği yüzünden ya da etnik milliyetçilik yüzünden karşı karşıya gelmiş ve savaşlar yaşadı. Hala binlerce on binlerce insan bu çerçevede hayatını kaybediyor" diye konuştu.

Bütün dinlerin, inançların, mezheplerin, halkların ve etnik yapıların eşit, demokratik temelde özgürlüklerini ve özgünlüklerini koruyarak bir arada yaşayabileceklerini ifade eden Yüksek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de bir süreç işliyor. Biz, Ortadoğu kan ve revan içindeyken, iç savaşlar yaşıyor ve ateş içindeyken Türkiye'de artık bir tek insanımız dahi hayatını kaybetmeden, bir tek insanımızın dahi burnu kanamadan bu sorunu demokratik yollarla nasıl çözebiliriz arayışı içerisindeyiz. Kürt halk önderliğimizin 90'dan bu yana böyle bir anlayışının olduğunu biliyorsunuz. Rahmetli Özal'la, Erbakan'la, Ecevit'le ve son olarak AKP hükümetiyle de böyle bir çözüm arayışı içine girmektedir. Bu çok değerli bir çabadır, çok değerli bir yaklaşımdır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi