"Tavuk kümesinin kaldırılmaması" eylemi

Muğla'da TOKİ tarafından yaptırılan apartmanlarda yaşayan vatandaşlar, böceklere karşı yaptırdıkları kümeslerin site yönetimi tarafından kaldırılmak istenmesine tepki gösterdi

"Tavuk kümesinin kaldırılmaması" eylemi
"Tavuk kümesinin kaldırılmaması" eylemi
GİRİŞ 24.11.2014 14:32 GÜNCELLEME 24.11.2014 14:32

Menteşe ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan konutlarda yaşayanlar, akrep ve yılan sokması nedeniyle yaptırdıkları tavuk kümesinin kaldırılmak istenmesini protesto etti.

TOKİ Mahallesi'nde TOKİ tarafından yaptırılan 800 konutta yaşayanlar site bahçesinde toplanarak, site yönetiminin göreve geldiği günden bu yana yeterli çalışma yapmadığını öne sürerek duruma tepki gösterdi.

Yönetimin ağaçlandırma ve peyzaj konusunda duyarsız kaldığını iddia eden site sakinleri, akrep ve yılanları engellemesi için yaptıkları tavuk kümeslerinin kaldırılmasını protesto etti.

TOKİ sakinlerinden Ömer Soysal, gazetecilere, konutlarda çok sayıda çocuğun bulunduğunu ancak hiçbirinin domuz korkusu nedeniyle parklara gidemediğini söyledi.

Yönetimim, domuzlardan korunmak için sitenin çevresini tel çit ile çevreleyeceklerini söylemelerine rağmen bugüne kadar hiçbir önlem alınmadığını ifade eden Soysal, şöyle konuştu:

"4 yıldır görevdeler ama hiçbir değişiklik yok. Çocuklarımızı parka götüremiyoruz, çünkü parka domuzlar geliyor. Zararlı birçok böcek var. Böceklerin artması üzerine sitede apartmanların uzağında belirli yerlere tavuk kümesi yaptık ancak yönetim kaldırmak istiyor. Bayat ekmekleri tavuklara veriyoruz, ona da müsaade etmiyorlar. Yaz aylarında yılan ve akrep oluyor. Çocuklarımızı dışarıya gönderemediğimiz gibi pencerelerimizi de açamıyoruz."

Üçüncü kattaki evinde eşini akrep soktuğunu söyleyen site sakinlerinden Bekir Üstündağ ise tavukların konutları beklediğini anlatarak, "Akrep sokan eşimi komşularımız sayesinde hastaneye yetiştirdik. Tavuk beslenmesi doğru değil ama site yönetimi artan akrep için çare bulmuyor. Çözüm üretmedikleri için de site sakinleri olarak çözümü kendimiz üretmek zorunda kalıyoruz" dedi.

Ne belediye ne de site yönetiminin bugüne kadar böcekler için ilaçlama yaptığını savunan Üstündüğ, "Site yönetimi kümeslerin kaldırılması için karar almış. Karar almak basit, çare üretmelerini istiyoruz. Site sakinleri olarak yaban domuzundan, akrepten ve yılandan tedirginiz" diye konuştu.

Site sakinlerinden Nesime Emecen ise yaşanan ağı koku ve böcekler nedeniyle pencerelerini açamadıklarını kaydetti.

Yaşananlar karşısında çözüm üretilmediğini iddia eden Emecen, şunları söyledi:

"Yaz aylarında yaban domuzundan, akrepten ve yılandan çocuklarımız için sürekli tedirginlik yaşıyoruz. Ağaç dikilmesine bile izin verilmiyor. Bazı site sakinlerinin evlerine akrep giriyor, insanlara zarar veriyor. İleride olumsuz yaşanabilecek olayların sorumlusu TOKİ yönetimidir. Yaban domuzları için köpek kulübesi, akrep ve yılanlar için tavuk kümesi yaptık. TOKİ yönetimi aldığı kararla bunların kaldırılmasını istiyor. Bu kararın gözden geçirilmesini ve tehlikelere karşı çözüm üretilmesini istiyoruz."

Apartmanların arka kısmında bulunan yürüyüş yolunun molozlarla doldurulduğunu, bu nedenle site sakinlerinin yürüyüş yollarını kullanamadığını ifade eden site sakinleri, burada da eylem gerçekleştirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir