24 Kasım Öğretmenler Günü

İSMEK öğretmenleri etkinlikte bir araya geldi

24 Kasım Öğretmenler Günü
24 Kasım Öğretmenler Günü
GİRİŞ 24.11.2014 15:00 GÜNCELLEME 24.11.2014 15:00

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) öğretmenleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Grand Cevahir Hotel'de düzenlenen toplantıya katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş, İSMEK öğretmenlerinin büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Tüm öğretmenlerin, insanların hayatının şekillenmesinde yön verici olduğunu dile getiren Topbaş, "İnsanların hayatının şekillenmesinde onlara yön veriyorsunuz. Bundan dolayı büyük gurur duyuyoruz. Halkımızı eğitmek, onlara yön vermek, kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için onlara destek olmak için çalışmalarda bulunuyorsunuz. Bu görevi yapan hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Özleyiş Topbaş, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayarak şunları söyledi:

"Hakikaten öğretmenlerimizin hayatımızdaki yeri çok büyük. Hayatımızı şekillendirmede, bizler için çok büyük bir önem taşıyorlar. Hepsine verdikleri emekten dolayı çok teşekkür ediyorum. İSMEK'te görev yapan eğiticilerimize de teşekkür ediyor ve görevlerinde başarılar diliyorum."

Etkinlikte konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eğitim Müdürü Mehmet Doğan da tüm öğretmenlerin omuzlarında kutsal bir emanet olduğunu söyleyerek, "Öğretmek gibi ulvi bir görevi, güzel ve iyi bir şekilde İBB'nin vizyonuna ve misyonuna uygun şekilde yürütmek bizim tarihsel görev ve sorumluluğumuzdur. İstanbul her alanda olduğu gibi eğitim alanında da muazzam çalışmalara imza atmıştır" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş döneminde hizmetlerin arttığını vurgulayan Doğan, "Çok çalışmalıyız. Küreselleşme pozitif ve negatif etkilere sahiptir. Bu kompleks bir olaydır, bunun bilincinde olmalıyız. Bu açıdan mesleki eğitimin sürdürülebilirliği hem zordur hem de bizim için büyük bir fırsattır. Bunu iyi değerlendirmeliyiz" diye konuştu.

Mehmet Doğan, öğretmenliğin hayat boyu süren bir yolculuk olduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Sürekli olarak bilgi ve becerilerimizi yenilemeliyiz. Tecrübelerimizi geliştirmeliyiz. Bilgi güçtür. Bu gücü idare edebilirseniz hayata hakim olabilirsiniz. İdare edemezseniz, yok olur gidersiniz. Mesleki eğitimde insanlara alan yaratmalı ve onlara rehberlik etmeliyiz"

İki bin 500'ün üzerinde İSMEK öğretmeninin katıldığı etkinlikte tüm öğretmenlere kırmızı gül verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi