Afgan kadın, bebeğine siper olmuş

Edirne'de, donarak öldüğü sanılırken, av tüfeğiyle vurularak öldürüldüğü tespit edilen Afganlılar'dan beşinin, yaşı 2 - 15 arasında değişen çocuklar olduğu ve Afgan bir kadının, mermilerden korumak isterken sarıldığı bebeğiyle ölü bulunduğu belirlendi

Afgan kadın, bebeğine siper olmuş
Afgan kadın, bebeğine siper olmuş
GİRİŞ 24.11.2014 15:38 GÜNCELLEME 24.11.2014 15:38

Edirne'de, öldürüldüğü tespit edilen Afganlılar arasında bulunan bir kadının, mermilerden korumak için bebeğine siper olduğu belirlendi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, donarak öldüğü sanılırken av tüfeğiyle öldürüldüğü tespit edilen Afganlılar ve cinayet şüphelileriyle ilgili yeni bilgilere ulaşıldı.

Ölenlerin 2 Afgan aile olduğu ve aile bireylerinden 5'ini yaşı 2 - 13 arasında değişen çocukların oluşturduğu belirlendi.

Kahramanmaraş'tan umut yolculuğuna çıkan Afganlılar arasında bulunan bir kadının, mermilerden korumak isterken sarıldığı bebeğiyle ölü bulunduğu tespit edildi.

Zanlı, köyde çobanlık yapıyordu

Budakdoğanca köyü Kırçeşme mevkisinde, 9 Afganlıyı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan E.K'nin, köyde çobanlık yaptığı ve olayın ardından eşinin Adana'daki ailesinin yanına kaçtığı belirlendi.

Bu arada, E.K'nin gasp ve cinayetleri, aranan diğer zanlının gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.

Öte yandan, henüz yakalanamayan şüpheli için ailesinin 1,5 ay önce kayıp ihbarında bulunduğu belirtildi.

Güvenlik güçleri, aranan kişinin de öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Cinayetler nasıl çözülmüştü

Nisan ayında bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Budakdoğanca köyü Kırçeşme mevkisinde yaptıkları kontrollerde, çalılıklar içerisinde, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 9 kaçağın cesedini bulmuştu.

İlk değerlendirmede donarak öldükleri sanılan kaçakların İstanbul Adli Tıp Kurumundaki incelemede, av tüfeğiyle öldürüldükleri sonucunun çıkması üzerine cinayeti titizlikle araştıran jandarma, bir kaçağın üzerinden çıkan fotoğraftan yola çıkarak olayı aydınlatmıştı.

Olayla ilgili E.K Adana'da, O.T, Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde, A.F ve L.F ise Edirne'de gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen zanlılardan E.K, tutuklanmış, diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?