24 Kasım Öğretmenler Günü

Öğretmenler Günü dolayısıyla Antalya, Burdur, Muğla ve Isparta'da tören düzenlendi

24 Kasım Öğretmenler Günü
24 Kasım Öğretmenler Günü
GİRİŞ 24.11.2014 15:51 GÜNCELLEME 24.11.2014 15:51

24 Kasım Öğretmenler Günü, Antalya, Burdur, Muğla ve Isparta'da törenle kutlandı.

Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki programda İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ile Eğitim-İş Şube Başkanı Mehmet Balık, anıta çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda devam eden kutlama programında konuşan Vali Muammer Türker, bilginin her zamankinden çok daha önem kazandığını söyledi.

Türker, daha fazla bilgiye sahip toplumların dünyada oyun kurucu niteliklerini daha ileri noktalara taşıdığını, başka toplumları yönetimleri altına aldığını vurguladı.

Bilginin maddi olmayan tarafının, insanı irfan sahibi kılan yönü olduğunu anlatan Türker, şöyle konuştu:

"Onun için millet olarak bilgiye, bilgiyi öğretenlere çok fazla değer veren geleneğe ve anlayışa sahibiz. Bilgi bu kadar önemli olunca, bilgiyi üreten alimler, bilim adamları ve onu öğreten öğretmenler de kıymetli oluyor. Biz öyle bir kültürden geliyoruz ki anne, babadan sonra eli öpülmeye en fazla layık olan kesim, öğretmenler oluyor."

Öğretmenlerin rol model özelliği ile en iyi şekilde donanımları ve imkanlara kavuşturulmasının önemine dikkati çeken Türker, şunları kaydetti:

"Bu noktada arzu edilen seviyede olduğumuzu asla iddia edemeyiz. Öğretmenlerin hem maddi bakımdan haklarını çok ödeyebildiğimizi hem de manevi bakımdan onlara yeterince motivasyon sağlayabildiğimizi söyleyemeyiz ama imkanlar nispetinde şüphesiz ki daha iyilerin yapılması her zaman için mümkündür. Bunun için hepimizin gayret göstermesi gerekiyor."

Türker, konuşmanın ardından 24 Kasım 2013'ten sonra emekli olan öğretmenleri temsilen 5 kişiye hizmet şeref belgelerini verdi.

Gülay da tüm öğretmenlerin günlerini kutladı ve şehit öğretmenleri andı. Gülay, bugün öğretmenlerin bilgi birikimi, fedakarlıkları, emeği, onurlu duruşu ve çabalarının asla tartışılamayacağını dile getirdi.

Konuşmalardan sonra Demre Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan öğretmen ve idarecilerden oluşan tiyatro grubunun hazırladığı "Töre" adlı oyun sahnelendi. 1960 yılında Erzurum'da yaşanan gerçek bir hayat öyküsünü anlatan, Turgut Özakman'ın yazdığı tiyatro oyunu, izleyicilerin beğenisini kazandı.

Adaylığı sona eren öğretmenlerin yemin ettiği programda, Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Mili Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, eğitim kurumlarının yöneticileri ve öğrencilerin de katıldığı etkinlik sonunda "Öğretmenler" konulu resim sergisi açıldı.

Burdur

Öğretmenler Günü kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram ve kentte görev yapan bir grup öğretmen, Vali Hasan Kürklü'yü makamında ziyaret etti. Ziyaretten mutluluk duyduğunu belirten Kürklü, öğretmenlere Mehmet Akif Ersoy'un Sefahat Külliyatı eserini hediye etti.

Bayram ise Burdur'un eğitim seviyesinin her geçen gün arttığını ifade ederek emeği geçen öğretmenleri kutladı.

Program, Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından sona erdi.

Muğla

Muğla'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında İl Mili Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ve bir grup öğretmen, Muğla Valisi Amir Çiçek'i makamında ziyaret etti.

Daha sonra, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

Çiçek, burada yaptığı konuşmada, öğretmenliğin kutsal ve saygın bir meslek olduğunu söyledi.

Yıllardır öğretmenlik yaptıktan sonra yönetici olduğunu belirten Çiçek, "Anladığım bir şey vardır ki, öğretmenlik mesleği kutsallığın yanı sıra bir sanattır. Ruh, beyin, davranış ve görünümüyle öğrencilere model olan kişidir. Öğretmen severek ve ruhu le öğretmenlik yapmalıdır. Merhametli, şefkatli, anlayışlı, ileri görüşlü olmalıdır ve gelişen teknolojiye ayak uydurmalıdır. İyi bir öğrenciden ziyade iyi bir insan yetiştirmek sizin eserinizdir" dedi.

Çiçek, öğretmenlerin gününü kutlayarak, eğitimcilere başarı diledi.

Kırbaç ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin zor koşullarında öğretmenlerin aldıkları görevi en iyi şekilde yerine getirmek ve yeni nesilleri yetiştirebilmek için sevgiyle, inançla ve büyük fedakarlık göstererek çalıştıklarını anlattı.

Bu nedenle öğretmenlik mesleğinin ülkenin en onurlu ve saygın mesleklerinden biri haline geldiğine işaret eden Kırbaç, şöyle konuştu:

"Bir insan yetiştirme sanatı olan öğretmenlik, önemini ve saygınlığını hiçbir zaman yitirmemiştir. 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' geleneğinden gelen ve sevgiden başka sermayesi olmayan biz öğretmenlerin, bugün insanlığın yüksek diplomalı nesillere ihtiyacı olduğu kadar, iyi eğitilmiş, yüksek ahlak sahibi, vatanına, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, devletinin kuruşuna dahi ihanet etmeyen, haksız kazançta tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğu inancını kendine şiar edinmiş nesillere ihtiyacımız olduğunu da unutmaması gerekiyor."

Öğretmenler Günü dolayısıyla öğrenciler tarafından şiir ve kompozisyonların okunduğu programda mesleğe yeni başlayan öğretmenler de yemin etti.

Tören sonunda Vali Çiçek, yıl içerisinde emekli olan öğretmenlere plaket verdi.

- Isparta

Isparta Valiliği önünde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Isparta Belediyesi Kültür Sarayı'nda devam eden programda ise meslekten emekli olan bazı öğretmenlere yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür belgesi verildi. Stajyer öğretmenlerin yemin ettiği programlarda öğretmenlerin oluşturduğu koro da şarkılar seslendirdi.

Isparta Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, yaptığı konuşmada, dünyanın en kutsal mesleklerinden olan öğretmenliğin bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli rolü bulunduğunu söyledi.

Can, öğretmenlerin dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin öncüleri durumunda bulunduğunu kaydetti.

Programa Isparta Valisi Vahdettin Özkan, MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz'ın yanı sıra daire müdürleri ve öğretmenler katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı