Çankırı'da kalp krizinden hayatını kaybeden üniversite öğrencisi

Çankırı Karatekin Üniversitesinde bir grup öğrenci, 25 yaşında hayatını kaybeden arkadaşları Sultan Ceylan'ın ölümünde ihmaller zinciri bulunduğu iddiasıyla basın açıklaması yaptı

Çankırı'da kalp krizinden hayatını kaybeden üniversite öğrencisi
Çankırı'da kalp krizinden hayatını kaybeden üniversite öğrencisi
GİRİŞ 24.11.2014 16:01 GÜNCELLEME 24.11.2014 16:01

Ccedil;ankırı Karatekin Üniversitesinde bir grup öğrenci, 25 yaşında kalp krizi sonucu hayatını kaybeden arkadaşları Sultan Ceylan'ın ölümünde ihmaller zinciri bulunduğu iddiasıyla basın açıklaması yaptı.

Uluyazı Kampüsü'nde toplanan öğrenciler, basın açıklaması yapmalarına izin verilmeyince yerleşkenin giriş kapısına kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Samet Cenk, Felsefe Bölümü öğrencisi Ceylan'ın geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesinde ihmaller zincirinin etkili olduğunu öne sürdü.

Ambulansın kampüse ancak yarım saatte ulaşabildiğini iddia eden Cenk, "Öğrenci kardeşimize geç müdahale edilmiş ve bu, onu kurtarmaya yetmemiştir. Bu olayın üzerinin kapatılmasına izin vermeyeceğimizi ve takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz" diye konuştu.

Olayın tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını isteyen Cenk, şunları dile getirdi:

"Burada mesai saatleri içinde teşkilatlı sağlık ekibi ve mesai sonrasında nöbetçi sağlık personeli bulunmalıdır. Kampüste gerçekleşmesi muhtemel herhangi bir sağlık sorunu durumunda ilk yardım yapılabilecek alan ve birim oluşturulmasını yetkililerden talep ediyoruz. Kampüsteki ambulansın hiçbir işe yaramadığına, olayın gerçekleştiği zaman diliminde yerinde bulunmadığına hepimiz şahit olduk. Bu olay hepimizin başına gelebilirdi. Bir daha bu tür olayların yaşanmaması için yetkilileri göreve davet ediyoruz."

Arkadaşları için dua eden grup, daha sonra dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi