24 Kasım Öğretmenler Günü

Öğretmenler Günü dolayısıyla Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da tören düzenlendi

24 Kasım Öğretmenler Günü
24 Kasım Öğretmenler Günü
GİRİŞ 24.11.2014 16:34 GÜNCELLEME 24.11.2014 16:34

24 Kasım Öğretmenler Günü, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Gaziantep Demokrasi Meydanı'ndaki törende İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki süren programda, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu, daha güçlü Türkiye için en büyük görevin öğretmenlere düştüğünü söyledi.

Öğretmenlerin "cehaletle savaşta" önemli rol üstlendiğini belirten Ata, "Öğretmenler görevlerini gerektiği gibi yaptığı takdirde milli birlik ve bütünlüğümüz asla sarsılmayacaktır. Hatta daha da güçlenerek, milletçe kendimize hedef seçtiğimiz çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma noktasında daha büyük adımlar atmamızı sağlayacaktır. Çünkü bu dünyada karanlığın, cehaletin düşmanı, aydınlığın, bilime olan inancın ve insanlığa özgü tüm yüce değerlerin mimarı siz değerli öğretmenlersiniz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekinci de öğretmenlerin toplumlara yön verdiğini anlattı.

Öğretmenleri temsilen Gülşen Küçükgüldal, emekli öğretmenler adına da Selahattin Çeliktürk konuşma yaptı. Şükriye Göğüş İlkokulu'nda görevli öğretmen Halil Polat da "öğretmen olmayan bilemez" adlı şiiri seslendirdi.

Vali Erdal Ata, tören sonunda emekli olan 3 öğretmene "hizmet şeref belgesi" verdi.

Adaylığı kaldırılan öğretmenler yemin ettiği törenin sonunda, güzel sanatlar lisesi öğrencilerinden oluşan topluluk, müzik dinletisi sundu.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Atatürk Meydanı'ndaki törende, İl Milli Eğitim Müdürü Emin Kurt, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törende öğrenciler, öğretmenlere karanfil verdi.

Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlenen programda 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla hazırlanan video ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın mesajının gösteriminin ardından, stajyer ve emekli öğretmenler adına birer konuşma yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Emin Akkurt, törende, bilginin verdiği güçten mahrum toplumların çorak topraklar gibi olduğunu, bu vesileyle de o toplumda hiç bir soylu düşünce yetişemeyeceğini söyledi.

Bilgiden uzak insanların ışıksız olduğunu dile getiren Akkurt, "En büyük servet, en büyük sermaye bilgidir. Bilginler, öğretmenler geceleri aydınlatan kutup yıldızı gibidir. Öğretmen, düşüncelere sevgi çiçekleri açtıran, farklılıkları hoş gören, demokrasiyi bir terbiye olarak bilen fikri hür vicdanı hür nesiller yetiştirendir. Bizler sevgi elçileriyiz" diye konuştu.

Öğretmenlerden öğrencilere kötü örnek olmamasını isteyen Akkurt, öğrenciler eğitilirken de bıkmadan iyinin ve güzelin telkin etmesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından, emekli öğretmenlere şeref belgesi verilirken, stajyerliği sona eren öğretmenler yemin etti.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Vakıflar İlköğretim Okulunu ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

Öğretmenlerle karanfil veren Güvenç, günün anlam ve önemini anlattığı öğrencilerle bir süre ders dinledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Konferans Solunda gerçekleştirilen etkinlikte Vali İzzettin Küçük ile İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Stajyerliği sona eren öğretmenlerin yemin ettiği etkinlikte, başarılı okullara, öğretmenlere ve öğrencilere plaket verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler