24 Kasım Öğretmenler Günü

Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Düzce, Çankırı, Kastamonu ve Kocaeli'nde tören düzenlendi

24 Kasım Öğretmenler Günü
24 Kasım Öğretmenler Günü
GİRİŞ 24.11.2014 16:38 GÜNCELLEME 24.11.2014 16:38

Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Düzce, Çankırı, Kastamonu ve Kocaeli'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Sakarya'da Kent Meydanı'ndaki tören, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

Törenin ardından Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezi'nde, Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından etkinlik düzenlendi.

Zonguldak

Zonguldak Valiliği önündeki törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Atatürk Kültür Merkezi’nde devam eden törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, öğretmenliğin insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin bilgi kaynaklarını öğreten, yönlendiren ve değerlendirme alışkanlığı kazandıran kişiler olduğunu vurgulayan Özbek, "Bir insanı kurtarmanın, bir alemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir çünkü iyi eğitilen insan, 'huzurlu toplum ve mutlu gelecek' demektir. Bunun için muhatabı insan olan öğretmenlerin yapacağı hatanın telafisi yoktur. Öğretmenlerin başarılı olmaktan başka seçeneği yoktur" diye konuştu.

Müzik dinletisi sonrasında emekliye ayrılanlara plaketlerin verildiği tören, adaylık süreci tamamlanan öğretmenlere mesleğe giriş yemini ettirilmesiyle sona erdi.

Bartın

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Halk Eğitim Merkezinin konferans salonunda devam eden programda konuşan Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, öğretmenlik mesleğinin önemini özellikle kaymakamlık yaptığı dönemde alanda çalışırken görme imkanı bulduğunu söyledi.

Her mesleğin alternatifi veya telafisinin olabildiğini ancak eğitimin geri dönüşü, ertelemesinin mümkün olmadığını dile getiren Coşkun, "Öğretmenlik mesleği, bütün mesleklerin anasıdır' demek, hiç abartı olmaz. Eğitim camiasında hiçbir meslekte olmayacak kadar idealist insanlar olduğunu her zaman mutlulukla gördüm" dedi.

Program, "Öğretmen" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi, göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ve Bartın Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencilerinin sahne almasıyla sona erdi.

Karabük

Yenişehir Anıt Meydanı'ndaki törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Nafiz Kayalı Merkezi'nde devam eden törende, adaylık süreci tamamlanan öğretmenlere mesleğe giriş yemini ettirildi, emekliye ayrılanlara plaket verildi.

Okunan şiirlerin ardından öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler yapıldı.

Törene Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever ile okul idarecileri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Safranbolu ve Yenice ilçelerinde de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Bolu

Anıt Park'taki törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğretmenlerin toplumun adeta sihirli değneği olduğunu söyledi.

Törene Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü, ilçelerde de törenlerle kutlandı.

Düzce

Anıtpark Meydan'ındaki törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gençlik Merkezi Toplantı Salonu'nda devam eden törende konuşan Düzce Valisi Ali İhsan Su, öğretmenlik mesleğinin çok önemli olduğunu belirterek, "İnsanları eğiten, onlara yön veren, ufkunu açan ve hayata hazırlayan öğretmenlerdir. Öğretmenlik meslekler içerisinde en özel olanıdır" dedi.

Adaylık süreci sona eren öğretmenlerin mesleğe giriş yemeni etmesinin ardından emekli öğretmenlerden bazılarına temsili şeref belgeleri verildi.

Tören Düzce Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından oluşturulan koronun konseriyle sona erdi.

Çankırı

100. Yıl Kültür Merkezi'ndeki tören, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, yaptığı konuşmada, Başöğretmen Atatürk'ün yeni nesli öğretmenlere emanet ettiğini kaydederek, "İcra ettiğiniz bu kutsal görev emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Bütün meslek mensuplarını yetiştirip, hayata hazırlayan, onları topluma kazandıran öğretmenlik bu yönüyle ayrı önem taşımaktadır" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı da öğretmenlerin fedakarca çalıştığını anlattı.

Emekli öğretmenlere plaket verilmesi ve adaylığı sona eren öğretmenlere mesleğe giriş yemini ettirilmesinin ardından Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri konser verdi.

Kastamonu

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Merkez Ortaokulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı.

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Halk Eğitim Merkezinde devam eden kutlama programında yaptığı konuşmada, öğretmenlerin geleceğin inşasında çok önemli görevler üstlendiğini söyledi.

Öğretmenlerin çocukların, ahlaklı, bilgili ve ülkesine yararlı bireyler olmaları için her türlü çabayı ortaya koyduğuna dikkati çeken Günaydın, milletleri kurtaracak kişilerin öğretmenler olduğunu ifade etti.

Programda mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni yapılarak, emekli öğretmen ve personele hizmet şeref belgeleri verildi, resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Kocaeli

Valilik tören alanında düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda ise stajyerliği sona eren 40 öğretmen ant içti.

Halk oyunlar gösterilerinin ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun emekli öğretmenlere hizmet şeref madalyalarını takdim ettiği tören, müzik dinletisiyle sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!