Çekilen IŞİD geride "virane şehir" bıraktı

Bir süre terör örgütü IŞİD kontrolünde kaldıktan sonra Irak ordu birlikleri ve Peşmerge tarafından kurtarılan Diyala'nın Celevla kasabası, harabe bir kenti andırıyor

Çekilen IŞİD geride "virane şehir" bıraktı
Çekilen IŞİD geride "virane şehir" bıraktı
GİRİŞ 24.11.2014 16:49 GÜNCELLEME 24.11.2014 16:49

Irak'ta, terör örgütü IŞİD militanlarından kurtarılan Diyala vilayetine bağlı Celevla kasabası, saldırılar sonucu harabeye döndü.

Bölgedeki AA muhabirinin çekim yaptığı, yaklaşık 6 ay IŞİD kuşatması ve kontrolünde kaldıktan sonra dün kurtarılan Celevla kasabasında, çatışmalar nedeniyle birçok ev, bina ve aracın kullanılamaz hale geldiği, beton bloklarla kapatılan birçok caddedeki dükkan ve evlerdeki kıymetli eşyalarla yiyeceklerin yağmalandığı görüldü.

Sivillerin terk ettiği kasaba merkezine giren Şii milisler ve Peşmergeden oluşan ordu birlikleri, burada adeta "gövde gösterisi" yaptı.

Celavla Kasaba Müdürü Enver Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Celevla merkezi ve çevresindeki 33 köyde kontrolün tamamen Peşmergenin elinde olduğunu söyledi. IŞİD militanlarının çekilirken cadde, kamu binaları, araçlar, buzdolapları ve kapıların arkasına bombalı tuzaklar kurduğunu aktaran Hüseyin, "Bu yüzden kayıplarımızın çoğu bu tür patlamalarda yaşandı. Buradaki mayın ve bomba tuzaklarının temizlenmesi işlemi yaklaşık bir ay sürebilir. Zira patlayıcıların nerede ve nasıl karşımıza çıkacağını tahmin edemiyoruz" dedi.

Bu arada ordu kaynaklarından alınan bilgiye göre, şiddetli çatışmalarda 70 IŞİD militanı öldürüldü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi