Batı Afrika'daki Ebola salgını

Virüs bulaşan İtalyan doktor tedavi için ülkesine getirilecek

Batı Afrika'daki Ebola salgını
Batı Afrika'daki Ebola salgını
GİRİŞ 24.11.2014 16:56 GÜNCELLEME 24.11.2014 16:56

Batı Afrika ülkesi Sierra Leone’de görev yaparken Ebola virüsü bulaşan İtalyan doktor, tedavi için Roma’ya getirilecek.

İtalyan haber ajansı AGI’nin haberine göre, Sierra Leone’de Ebola salgınından etkilenen hastaların tedavi edildiği bir klinikte çalışan İtalyan doktora yapılan Ebola testinin pozitif çıktığı ve doktorun ülkesine getirilmesi için çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

İtalya Dışişleri Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri’nin harekete geçerek, doktorun yüksek güvenlikle Roma’ya getirilmesi için çalışmalar yürüttüğü ifade edildi.

İtalyan doktorun durumunu yakından takip eden İtalya Sağlık Bakanı Beatrice Lorenzin de doktorun geceyi iyi geçirdiğini ve durumunun iyi olduğunu dile getirdi. İtalyan hükümetinin, vatandaşının yanında olduğunu ifade eden Lorenzin, doktor ile ailesinin özel hayatına saygı gösterilmesini istedi.

Doktorun Roma’da tedavi altına alınacağı Lazzaro Spallanzani kliniğinin direktörü Gianni Rezza da semt sakinleri için riskli bir durumun olmadığını belirtti.

Doktorun çalıştığı klinikte 26 İtalyan sağlık çalışanının daha görev yaptığı belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) son verilerine göre, Batı Afrika'da görülen Ebola salgınından 5 bin 459 kişi hayatını kaybetti. 588 sağlık çalışanında virüs tespit edildiği, bu kişilerden 337'sinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri