Suriye'deki iç savaş

Hama'nın kuzey kırsalındaki muhalif güçler, Esed güçlerinin ilerleyişini durdurmak için Letamne cephesindeki askeri varlığını güçlendiriyor

Suriye'deki iç savaş
Suriye'deki iç savaş
GİRİŞ 24.11.2014 17:10 GÜNCELLEME 24.11.2014 17:10

Suriye'nin Hama kentinde çarpışan muhalif güçler, Esed güçlerinin ilerleyişine engel olmak için kentin kuzey kırsalındaki askeri varlığını güçlendiriyor.

Bölgedeki en önemli cephelerden biri olan ve Esed güçlerinin önceki gün boşaltmak zorunda kaldığı Zelin ve Ez-Zelakiyyat kontrol noktalarına 500 metre uzaklıktaki El-Letamne cephesindeki muhalif askeri birlikler, her an savaşmaya hazır şekilde bekleyişine devam ediyor.

Yedinci Tabur adlı silahlı birliğin komutanı Ebu Halid AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Esed güçleriyle muhalifler arasında çatışmaların yaşandığı en önemli yerlerden biri olan Zelakiyyat kontrol noktası yakınlarında bulunan savaşçılarımız, kanlarının son damlasına kadar vatanı müdafaa etmeye hazır" dedi.

Hama'nın kuzey kırsalını kontrol altında tuttuklarını ifade eden tabur komutanlarından üsteğmen Ahmed Eyyub ise Esed rejimini yakın zamanda ses getiren sürprizlerin beklediğini söyledi. Eyyub, Suriye Muhalif ve Devrimciler Ulusal Koalisyonu (SMDK) ve muhalefeti destekleyen ülkeleri, Hama kırsalında savaşan cephelere gereken ehemmiyeti göstermeye çağırdı.

El-Ensar Taburu komutanı El-Hac Beşşar da, Hama ve tüm Suriye toprakları kurtarılıncaya ve Esed rejimi düşürülünceye kadar savaşacaklarını ifade etti.

Esed güçlerinin muhalifleri bölgeden çıkarmak için Hama'daki Murek ve Halfaya bölgelerini ele geçirmesinin ardından Letamne beldesi ilin kuzey kırsalındaki en önemli savaş cephelerinden biri haline geldi. Esed güçlerinin beldeyi ele geçirmesi durumunda İdlib'in güney kırsalına giden yolda önü açılmış olacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı