Tunus'ta cumhurbaşkanı seçimi

Fransa, Tunus’taki yetkilileri ve seçmenleri kutladı

Tunus'ta cumhurbaşkanı seçimi
Tunus'ta cumhurbaşkanı seçimi
GİRİŞ 24.11.2014 17:12 GÜNCELLEME 24.11.2014 17:12

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Tunus’taki cumhurbaşkanı seçimin ilk turunun ‘’sorunsuz ve tatmin edici’’ şekilde geçmesinden dolayı Tunuslu yetkilileri ve seçmenleri kutladı.

Fabius yaptığı yazılı açıklamada, genel seçimlerin ardından Tunuslu seçmenlerin cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu için pazar günü sandık başına gittiğini hatırlatarak, ‘’Gelen ilk duyumlar seçimlerin huzurlu bir ortamda ve tatmini edici bir şekilde geçtiği yolunda. Tunuslu yetkilileri ve seçmenleri kutluyorum. Bu çerçevede, Tunus’ta geçiş döneminin kapsamlı bir şekilde sürmesini ve demokratik yeni kurumların güçlenmesini diliyorum’’ ifadesini kullandı.

Seçimleri gözlemci olarak izleyen Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi heyeti de bugün yaptığı açıklamada, ilk turun iyi geçtiğini belirterek, ‘’seçimin ilk turunun, demokrasiye geçiş sürecinde yeni bir adım oluşturduğunu’’ bildirmişti.

Tunus'taki cumhurbaşkanı seçiminde, üçte ikisi açılan sandıklardan alınan resmi olmayan sonuçlar, adayların yeterli oy sayısına ulaşamadığını ve seçimlerin ikinci tura kaldığını gösteriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tanzanya Cumhurbaşkanı Türkiye'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu