"Mersin Tanıtım Günleri"ne doğru

MİYSAD tarafından 27-30 Kasım'da İstanbul'da düzenlenecek etkinlikte, kentin turizm ve ekonomi potansiyeli anlatılarak tantuni, cezerye ve kerebiç gibi yöresel lezzetleri tanıtılacak

"Mersin Tanıtım Günleri"ne doğru
"Mersin Tanıtım Günleri"ne doğru
GİRİŞ 24.11.2014 17:19 GÜNCELLEME 24.11.2014 17:19

Mersin İşadamları Yöneticileri Sanatçıları ve Akademisyenleri Derneği (MİYSAD) tarafından 27-30 Kasım'da İstanbul'da "Mersin Tanıtım Günleri" düzenlenecek.

Vali Özdemir Çakacak, etkinlikle ilgili bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kentin turizm ve ekonomi potansiyeli anlamında Türkiye'nin önemli marka kentlerinden biri olduğunu söyledi.

Mersin'in, Türkiye'nin tarım üretiminin yüzde 5,5'ine tekabül eden üretim gelirine sahip olduğunu hatırlatan Çakacak, "Mersin, sahip olduğu potansiyele rağmen turizm başta olmak üzere bazı kulvarlarda istediği payı alamıyor. Tarım, liman ve teknolojinin yanı sıra inanç ve kültür turizmine de hitap eden son derece zengin miraslara sahip olan kentimiz, çoktan marka şehir olmayı hak etmiştir" diye konuştu.

Vali Çakacak, Mersin'in daha tanınır bir şehir olması gerektiğini belirterek, "Mersin'in hem yurt genelinde hem de yurt dışında daha fazla tanıtılması gerekiyor. Mersin'i tanıtacağız ki Mersin'in tanınırlığı artsın, potansiyeli daha fazla açığa çıksın" dedi.

Etkinliğin ilk kez düzenleneceğini kaydeden Çakacak, Mersin Tanıtım Günleri'nin İstanbul'dan sonra öncelikle Ankara olmak üzere ulusal ve uluslararası birçok yerde devam edeceğini söyledi.

MİYSAD Başkanı Mehmet Mazak ise Mersin Valiliği himayesinde Mersin Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle 27-30 Kasım arasında İstanbul'daki Feshane Uluslararası Fuar Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek "Mersin Tanıtım Günleri"nde, kentin potansiyelinin tanıtılacağını belirtti.

Tanıtım günlerine gelenlerin, tantuni, cezerye ve kerebiç gibi kentin yöresel lezzetlerini de tatma fırsatı bulacağını anlatan Mazak, "Mersin Tanıtım Günleri'nde her gün bir sanatçının konseri olacak. Bunun yanı sıra Mersinli sanatçılar da etkinlikte yer alacak. Mersin Tanıtım Günleri kapsamında bir de 'Mersin'in En'leri Ödülleri' verilecek" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...