Mısır, Filistin asıllı alimi vatandaşlıktan çıkardı

Mısır'ın, Filistin Ulema-ı Selef Heyeti Başkanı Muhammed Selman Hüseyin Ebu Cami'yi, "devletin sosyal ve ekonomik sistemini baltalamaya çalışan yabancı kuruluşlardan biriyle ilişkisi" olduğu iddiasıyla vatandaşlıktan çıkardığı bildirildi.

Mısır, Filistin asıllı alimi vatandaşlıktan çıkardı
Mısır, Filistin asıllı alimi vatandaşlıktan çıkardı
GİRİŞ 24.11.2014 17:28 GÜNCELLEME 24.11.2014 17:28

Başbakan İbrahim Mihlib'in,"ülke dışında ikamet etmesi ve devletin sosyal ve ekonomik sistemini baltalamaya çalışan yabancı kuruluşlardan biriyle ilişkisi olduğu" gerekçesiyle Ebu Cami'nin Mısır vatandaşlığından çıkarılması yönündeki kararı, resmi gazetede yayımlandı.

AA muhabirine konuşan Ebu Cami, söz konusu karar karşısında şaşırdığını belirterek, "Bu, ilgili makamların işidir. Beni devletin sosyal ve ekonomik sistemini baltalamaya çalışan yabancı bir kuruluşla ilişkisi olmakla suçluyorsa, bu onun görüşüdür" ifadelerini kullandı.

Babası Filistinli, annesi Mısırlı olan ve 1949'da Mısır'da dünyaya gelen Ebu Camii, 1954'te ailesiyle Filistin topraklarına dönmüştü. 2006'da kurulan Filistin Ulema-ı Selef Heyeti'nin başkanlığını yapan Ebu Cami, İsrail tarafından birkaç defa gözaltına alınmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!