24 Kasım Öğretmenler Günü

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nde tören düzenlendi

24 Kasım Öğretmenler Günü
24 Kasım Öğretmenler Günü
GİRİŞ 24.11.2014 17:46 GÜNCELLEME 24.11.2014 17:46

Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız, "Yeni Türk toplumunun yaratılmasında, öğretmenler en temel rolü üstlenmiştir. Cumhuriyetimizin ilk dönemlerinin özverili öğretmenleri olmasaydı, bu köklü değişimin gerçekleşmesi mümkün olmazdı" dedi.

Lübnan'da Milli Eğitim Bakanlığı ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde (YETKM) görevli öğretmenlerin katılımıyla başkent Beyrut'taki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

Törende konuşan Özyıldız, "Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Cumhuriyetimiz kurulması ve onu izleyen dönemde büyük Atatürkümüzün gerçekleştirdiği devrimler, çağımızın en başarılı ve kapsamlı uygarlaşma projelerinden biridir.

Bu projeyle uzun savaşlardan yorgun çıkan ve parçalanan imparatorluğun küllerinden bir dinamik devlet, ilerlemeye açık yeni bir toplum yaratılmıştır. Yeni Türk toplumunun yaratılmasında, öğretmenler en temel rolü üstlenmiştir. Cumhuriyetimizin ilk dönemlerinin özverili öğretmenleri olmasaydı, bu köklü değişimin gerçekleşmesi mümkün olmazdı" diye konuştu.

Özyıldız, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bugün yaptığı konuşmayla devletin öğretmenlere verdiği önemi ortaya koyduğunu belirterek şunları söyledi:

"Eğitimde belli bir düzeyi yakalayamayan ve sürdüremeyen ülkeler hızla geriye düşmektedir. Çünkü diğerleri ileri gidiyorlar. Her gün bir çok Avrupa ülkesinin nüfuslarının toplamı kadar mühendisini okula yollayan ülkemizde, öğretmenlerimiz büyük bir sorumluluk üstlenmiş durumdalar. Sizlerin başarısı geleceğimizin de güvencesidir. Eğitim tek çıkış yoludur. Zor şartlar altında görevlerini sürdüren öğretmenlerimize her türlü yardıma hazırız."

Beyrut YETKM Müdürü Cengiz Eroğlu da öğretmenlerin "çok kutsal" bir meslek icra ettiğini belirterek burada önemli görevler üstlendiklerini anlattı.

Törende bir öğrenci de öğretmenler günü nedeniyle hazırladığı şiiri okudu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı