Dağıstan halkları diaspora temsilcilerinden "atayurtlarına" ziyaret

Konya Karatay Kaymakamı Altıntaş: "Türkiye ve Dağıstan arasındaki ilişkileri üst düzeye çıkaracağız"

Dağıstan halkları diaspora temsilcilerinden "atayurtlarına" ziyaret
Dağıstan halkları diaspora temsilcilerinden "atayurtlarına" ziyaret
GİRİŞ 24.11.2014 17:49 GÜNCELLEME 24.11.2014 17:49

Konya Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Türkiye ile Dağıstan arasında ilişkilerin son dönemde güçlendiğini ve Dağıstan halkları diaspora temsilcileri olarak bu ilişkileri daha da geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Dağıstan'da düzenlenen sanayici ve işadamları forumuna katılmak için Mahaçkale'de bulunan diaspora temsilcileri, Rusya Adalet Bakanlığı Hukuk Akademisi öğrencileriyle buluştu.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan Kuzey Kafkasya kökenli halkları temsilen öğrencilerle buluşan diaspora temsilcileri, Türkiye'deki eğitim, hukuk, sağlık, çalışma hayatı gibi çeşitli alanlarda gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Türkiye'deki hukuk sistemi hakkında öğrencilere bilgi aktaran Karatay Kaymakamı Altıntaş, son zamanlarda Türkiye ve Rusya arasında ilişkilerin güçlendiğini belirterek, "Türkiye ve Dağıstan arasındaki ilişkileri üst düzeye çıkaracağız" dedi.

Altıntaş, diaspora temsilcileri olarak amaçlarının Kuzey Kafkasya'daki bütün halklar ve bölgelerle ilişkileri geliştirmek olduğunu, bu kapsamda kardeş şehirler projeleri ve üniversiteler arası öğrenci değişimi programları üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Rusya'nın Türkiye Ticaret Temsilciliği yetkilisi Tavlu Kazakbiev, Türkiye ve Dağıstan'ın birçok sorunun çözümlenmesinde aktif rol oynadığını ve Dağıstanlıların aktif olarak Türkiye'deki birçok etkinliğe katıldıklarını dile getirdi.

Karatay Kaymakamı Altıntaş, Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Yaşar Aslankaya, Yalova Kuzey Kafkas Kültür Derneği Başkanı Mehmet Aydemir, milli güreşçi Mustafa Dağıstanlı, Prof. Dr. Turan Menteş ve Prof. Dr. Cemallettin Akyürek'ten oluşan heyet, daha sonra öğrenci dans grubunun sunduğu Kafkas Dansları gösterisini izledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!