Türkiye'ye sığınan Yezidi ve Suriyelilere Almanya'dan yardım

Alman yardım kuruluşu Welt Hunger Hilfe tarafından IŞİD'ın saldırılarından kaçarak Batman'a yerleşen Suriyeliler ve Yezidilere 5 tır yardım malzemesi gönderildi

Türkiye'ye sığınan Yezidi ve Suriyelilere Almanya'dan yardım
Türkiye'ye sığınan Yezidi ve Suriyelilere Almanya'dan yardım
GİRİŞ 24.11.2014 18:05 GÜNCELLEME 24.11.2014 18:05

Alman yardım kuruluşu Welt Hunger Hilfe tarafından IŞİD'ın saldırılarından kaçarak Batman'a yerleşen Suriyeliler ve Yezidiler için gönderilen 5 tır yardım malzemesi yetkililere teslim edildi.

Welt Hunger Hilfe tarafından Kobani'den (Ayn el Arap) ve Irak'tan IŞID'ın saldırıları nedeniyle kaçarak Batman'a yerleşen Suriyeliler ve Yezidiler için gönderilen içinde yatak, battaniye, güneş enerjisiyle çalışan lamba, giysi, sabun, şampuan, çocuk bezi gibi malzemelerden oluşan 5 tır yardım malzemesi Batman Belediyesi Dış İlişkiler Sorumlusu Özgür Özbek'e teslim edildi.

Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, yaptığı açıklamada, sığınmacıların kış mevsimi nedeniyle yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, bu kapsamda ulusal ve uluslararası tüm kuruluşların desteğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Herkesin elinden geldiğince destek sunması gerektiğini ifade eden Özdemir, yardımların en kısa sürede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor