24 Kasım Öğretmenler Günü

Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Bingöl ve Batman'da "Öğretmenler Günü" çeşitli etkinliklerle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü
24 Kasım Öğretmenler Günü
GİRİŞ 24.11.2014 18:18 GÜNCELLEME 24.11.2014 18:18

quot;Öğretmenler Günü" Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Bingöl ve Batman'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Diyarbakır'daki ilk törende İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, Anıt Park'ta Atatürk Anıtına çelenk sundu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

Diyarbakır Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Sanat Merkezi Devlet Tiyatrosu Orhan Asnena Solununda düzenlenen etkinlikte konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, öğretmenliğin insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğuna vurgu yaptı.

Milli Eğitim Müdürü Hurata ise öğretmenlik mesleğinin fedakarlık, sevgi ve yürek işi olduğunu dile getirerek, öğretmenler olarak Türkiye'yi, bulundukları coğrafyayı güzel ve huzurlu günlere taşıyacaklarını belirtti.

Programda stajyer öğretmenler düzenlenen törenle ant içerken, "Öğretmenler Günü"ne ilişkin kompozisyon ve şiir dalında dereceye giren öğrencilere, Vali Aksoy tarafından hediye verildi.

Öte yandan, etkinlik kapsamında sahne alan Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen ve Öğrenci Korosu şarkılarını seslendirdiği sırada elektrik kesildi.

Yaklaşık 15 dakika süren elektrik kesintisi salonu karanlıkta bıraktı. Bazı konukların cep telefonlarının ışığını açtıkları görüldü. Koro, ışıksız ve mikrofonsuz türkülerini seslendirmeye devam etti.

Programı, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgenelar İbrahim Yılmaz, Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, müftü Nimettullah Erdoğmuş, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, öğretmen ve öğrenciler de izledi.

SİİRT

Milli Eğitim Müdürlüğünce Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, milli eğitim müdürü Fethi Suay'ın anıta çelenk bırakmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören, Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda devam etti.

Üç emekli öğretmene AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören tarafında üstün hizmet belgesi verilen programda resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşat Taşkın tarafından verildi. Törende, yeni atanan 10 öğretmen adayı da görev yemini etti.

Siirt Milli Eğitim Müdürü Suay, yaptığı konuşmada, öğretmen sadece bilgi aktaran, öğreten değil, bunların ötesinde eğiten, kişilik oluşmasında en büyük pay sahibi olan, davranışlarıyla çevresine örnek olan insan olduğunu söyledi.

6-7 ekim olaylarında yakılan okullara değinen Suay, "Okulları yakanlar 13-14 yaşındaki çocuklar, eğer o insanlar eğitilebilseydi okullar yanar mıydı? Mümkün değil, dolayısıyla bize yüklenen bu ağır görevin sorumluluğu içindeyiz. Bizlere çok büyük fedakarlıklar düşüyor. Benim sizlerden istirhamım öğretenden değil, eğitenden yana ağırlığınızı koyun. Bizim kesinlikle eğitime çok büyük ağırlık vermemiz gerekir" dedi.

ŞIRNAK

Şırnak Valiliği bahçesindeki tören, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz'ün Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

Şırnak Kültür Merkezinde devam eden etkinlikler kapsamında şiirler okunarak halk oyunları gösterileri yapıldı.

Programa Şırnak Vali Vekili Mustafa Akgül, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, İl Jandarma Alay Komutanı Mustafa Sakaoğlu, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

BİNGÖL

Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı'nın valilik önündeki Atatürk büstüne çelenk sunmasıyla başlayan tören Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde devam etti.

Vali İbrahim Taşyapan, yaptığı konuşmada, eğitimin temelinin öğretmenler olduğunu söyledi.

Taşyapan, "Öğretmenlerimizin kendilerini iyi yetiştirmelerine yapacağımız bütün yatırımlar toplumumuzun geleceğine yapılan yatırımlardır. Dolayısıyla bu özelliği her zaman her yerde vurgulayacağız. Öğretmenler Günü de bunun bir vesilesidir" dedi.

BATMAN

Batman'da valilik bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan etkinlikler Batman Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda devam etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü anlam ve önemini anlatan konuşmayı Fatih Lisesi öğretmeni Elif Duğmaz yaptı. Okunan şiirlerin ardından konuşan Batman Milli Eğitim Müdür vekili Şafi Özperk, öğretmenliğin dünyanın en kutsal mesleği olduğunu söyledi.

Programa vali yardımcısı Cihat Arık, müftü Hasan Çağlar, emniyet müdürü Necati Denizci, kurum müdürleri ve öğretmenler katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum