Gürcistan- Türkiye ilişkileri

Gürcistan Savunma Bakanı Mindia Janelidze, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü ile Askeri Ataşe Albay Cevdet Yaşar'la bir araya geldi.

Gürcistan- Türkiye ilişkileri
Gürcistan- Türkiye ilişkileri
GİRİŞ 24.11.2014 20:53 GÜNCELLEME 24.11.2014 20:53

Gürcistan Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Gürcistan Savunma Bakanlığında yapılan görüşmede, savunma konularında Türkiye ile yürütülen ortak çalışmalarla Gürcistan Silahlı Kuvvetlerinin güçlendirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Gürcistan'ın NATO'ya entegrasyonunun temel destekçilerinden biri olan Türkiye'nin NATO tarafından Gürcistan'a sunulan temel paketi geliştirme programına katılmayı amaçladığı ifade edildi.

Gümrükçü, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye ile Gürcistan arasında işbirliği, savunma alanında olduğu gibi her seviyede başarılı bir şekilde devam etmektedir. Biz ilişkilerimizin ikili değil, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye olmak üzere üçlü bir şekilde devam etmesini, güçlendirilmesi, derinleştirilmesi ve çeşitlendirilmesi dile getirdik" dedi.

Gümrükçü, Türkiye'nin Gürcistan'ın NATO'ya entegrasyonunu "Galler Zirvesi" öncesinde de sonrasında da desteklediğini vurguladı.

Savunma Bakanı Janelidze'nin, toplantıda Türk mevkidaşını 2015'te Gürcistan'a davet ettiği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu